Vücudun Su İhtiyacını Gideren Besinler Hangileridir?

Vücudun su ile ilişkisi bir çok uzman tarafından vurgulanmaktadır. Bununla beraber su içmenin vücuda faydaları da irdelenmektedir. Saf olarak su tüketimi dışında vücudu besleyen ve su ihtiyacını gideren bazı yiyecekler de mevcuttur.
Vücudun Su İhtiyacını Gideren Besinler Hangileridir?

Bu yazımızda uzmanlar tarafından önerilen ve vücudun su ihtiyacını karşılamaya aday besinlerden bahsedeceğiz.

Yaz aylarında özellikle sıcak havalarda vücudun su kaybı artmaktadır. Kaybı gerçekleşen suyun da yerine konması sağlık açısından oldukça önemlidir. Bu yüzden düzenli su tüketimi yapılması önerilmektedir. Aşırı su kaybı sonrasında geçirdiğiniz her saat vücudu yoracak ve sonucunda halsizlik ve bitkinlik gibi semptomlar görülecektir. Vücudun su ihtiyacını karşılamaya aday besinler ise uzmanlar tarafından şu şekilde belirtilmektedir:

Salatalık: Salatalık yaradılışı gereği yapısında oldukça fazla oranda su barındırmaktadır. İçinde barındırdığı su oranı yüzde 95 civarındadır. Ayrıca bu sebzenin A ve C vitaminleri açısından da zengin olduğu bilinmektedir. Kaybedilen suyun yerine konması açısından ideal bir besin olarak görülmektedir.

Kavun: Kavun içeriğinde yaklaşık yüzde 90 oranında su barındırmaktadır. Ayrıca kavunun mükemmel bir C vitamini ve bunun yanında potasyum kaynağı olduğu bilinmektedir. Ayrıca bu besin kan basıncını da düzenlemeye yardımcı olmaktadır. Bunun yanında ise kabızlığı giderdiği bilinmektedir. Ayrıca tok tutma özelliği ile vücuda faydası vardır.

Domates: Domates içeriğinde yaklaşık yüzde 95 oranında su barındırmaktadır. Ayrıca domates bağışıklık sistemini de güçlendirdiği için oldukça faydalı bir besin olarak bilinmektedir. Bu nedenle özellikle yaz aylarında hazırlanan kahvaltılarda tercih edilmesi önerilmektedir.

Çilek: Çilek yaklaşık yüzde 90’dan fazla u içermektedir. Ayrıca çilek kalp ve damar hastalıkları ile mücadelede iyi bir besindir ve ayrıca tok tutma özelliğine de sahiptir.

Yoğurt: Bünyesinde yüzde 80 oranında su içerir. Yoğur sindirim sistemini düzenleyen mükemmel bir besin olarak bilinmektedir. Serinletici olmakla beraber kemiklere de faydası mevcuttur.

Unutmamak gerekir ki yukarıda bahsedilen gıdalar direk olarak suyun yerine geçecek gıdalar değildir. Bu yüzden su tüketimi önceliklidir. Bol bol su tüketmek vücut için oldukça yararlıdır. İhtiyacınız olan su tüketim miktarını öğrenmek için bir hekime başvurmanız önerilir.