Vitamin kullananlara uyarı! Sakın yapmayın, ölüme neden oluyor!

Vitaminler insan sağlığı için çok önemli bir görev görüyorlar. Vitamin takviyeleri ile çoğu hastalık önlenirken kontrolsüz vitamin kullanımının geri dönüşü olmayan zararlara neden olduğu ortaya çıktı.
Vitamin kullananlara uyarı! Sakın yapmayın, ölüme neden oluyor!

Son yıllarda takviye edici ilaçların kullanımı oldukça arttı. Artık bakkallarda ve marketlerde bile çeşitli vitaminler satılıyor. Daha sağlıklı bir yaşan için bu vitaminler kullanılırken doktorlar bu konuda çok önemli uyarılarda bulunuyorlar. Vitamin takviyesi almak bazen faydalı olsa da bazı durumlarda onarımı mümkün olmayan zararların ortaya çıkmasına neden olabiliyorlar.

KANSER HASTALARI DİKKATLİ OLMALI

Vitaminlerin dengesiz kullanılmasının kanser hastalarının yaşamlarına neden olabileceği açıklandı. Kanser hastalığının bir vitamin eksikliğinden kaynaklanıp kaynaklanmadığı bilinmeden alınan vitamin takviyeleri hiç de istenildiği gibi sonuçlar vermiyor. Kanser hastalığı genellikle çevresel etkilerle meydana geliyor. Bunun da vitaminlerle bir alakası olmuyor. Sigara, alkol, obezite, sağlıksız gıda gibi etkiler kanser nedeni olabilirken bu nedenler tespit edilmeden vitamin alınmaması öneriliyor.

Kanser hastalığına yakalananlar uzun bir tedavi sürecinden geçmek zorunda kalıyorlar. Bu sürecin uzaması ve biraz da acılı olmasından dolayı bitkisel tedavi yöntemleri ve vitaminler kullanılması tercih ediliyor. Bunlar da genellikle doktor kontrolünden uzak kullanılıyor. Bir taraftan kanser tedavisi gören ve bir taraftan da vitamin takviyesi alanlar hayatlarını risk altına alıyorlar.

Doktorlar vitamin riskini kanser hastaları için açıklarken çok dikkat çeken bir örnek veriyorlar. Hastaların kemoterapi tedavisi sırasında çok ağır ilaçlar aldıklarını belirten doktorlar vücudun bu süreçte sıfırdan kendisini yenilemesini amaçladıklarını ama alınabilecek bazı vitaminlerin bu verilen ilaçlar ile etkileşime girip etkisiz hale gelebileceği uyarısını yapıyorlar. Kemoterapi gören hastaların greyfurt tüketmemeleri konusunda uyarı yapılması da tam bu gerekçeden kaynaklanıyor. Bundan dolayı kanser hastaları ve sağlıklı kişiler vitamin takviyesi alırken doktor kontrolünde olmalılar.