Vertigo nedir ve belirtileri nelerdir?

Vertigo son zamanlarda çok sık karşınıza çıkabilir. Oturduğunuz yerde sabit dursanız bile başınızın dönmesi olarak adlandırılır.
Vertigo nedir ve belirtileri nelerdir?

Günümüzde çoğu kişi vertigonun tedavisi hakkında birçok araştırma yapmaktadır fakat vertigo bir hastak değil hastalığın belirtisidir. Çoğunlukla iç kulakta oluşan problemlerden dolayı vertigo ortaya çıkmaktadır. Vertigonun en yaygın nedenleri: Meniere hastalığı , Vestibüler nörit veya labirentit veya küçük kalsiyum partikülleri iç kulağa yayılmaya başladığında vertigo ortaya çıkmaktadır.

VERTİGO BELİRTİLERİ NELERDİR?

Vertigonun belirtileri arasında halsizlik , işitme kaybı , kulak ağrısı , mide bulantısı , bulanık görme ve düzgün yürüyememe en yaygın belirtilerindendir.

  • Baş dönmesi genellikle iç kulakta bulunan denge sisteminin bozulmasından ortaya çıkmaktadır.
  • Kulakta oluşan basınç hissi
  • İşitme kaybı
  • Zil (kulak çınlaması)
  • Bulantı ve beraberinde gelen kusma
  • Kulak akıntısı
  • Gözlerde olan anormal hareketler ve bundan kaynaklanan düz yürüyememe

VERTİGO NASIL GEÇER?

Vertigo tedavisi genellikle tıbbi yöntemlerle geçmektedir fakat bunun yanı sıra vertigonun en önemli faktörü olan stresten uzak durmanız gerekmektedir.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ KUVVETLENDİRİN

Günlük almanız gereken vitamin mineral ve proteinleri alıp sağlıklı beslenmeniz bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir. Güne yumurta ile başlayın , süt için , kahvaltıda ceviz fındık badem gibi işlenmemiş kuruyemişleri eksik etmeyin , kutularda satılan sütler yerine günlük taze sütü tercih edin.

GÜNEŞLENİN!

Biliyorsunuz D vitamini vücudumuz için büyük bir önem taşımaktadır. Yeterli miktarda D vitamini almanız için güneşlenmeniz gerekmektedir. Vücut bir dengeye sahip ve bu denge bozulduğunda ortaya vertigo çıkabilmektedir.

TUZDAN UZAK DURUN!

Günlük almanız gereken tuz miktarının fazlasını aldığınızda tuz iç kulaktaki sıvı artışına neden olmaktadır. İç kulaktaki sıvı artışı vertigoyu tetiklediğinden dolayı tuzu azaltmanızı tavsiye ederiz.

BOL BOL SIVI ALIN!

Vücudumuzda bulunan su ve tuz dengesini kurmak için bol bol sıvı içmek gerekmektedir. Çay ve kahve gibi içecekler su yerine sayılmaz ve iç kulakta bulunan sıvı artışına neden olmaktadır bunlardan uzak durmanız sizin yararınıza olacaktır.