Uzman Psikolog Esra Ezmeci mutluluğa giden 5 adımı tek tek açıkladı

Mutluluğa giden bu öneriler Uzman Psikolog Esra Ezmeci tarafından açıklandı.
Uzman Psikolog Esra Ezmeci mutluluğa giden 5 adımı tek tek açıkladı

Uzman Psikolog Esra Ezmeci mutluluğa giden 5 adımı tek tek açıkladı: Hayat boyu mutlu olabilmek tabi ki imkansızdır. Yaşadığımız dönem boyunca mutlaka bizi üzecek ya da derinden yaralayacak olaylar ile karşılaşacağız. Fakat önemli olan bu acılar ile yaşamayı öğrenmek. Hayatın yalnızca bir kez yaşandığını asla unutmayın. Bu sebeple hayatta yaşanan acının da sevincinde mutlaka size kattığı bir artısı bulunuyor. Uzman Psikolog Esra Ezmeci mutluluğu yakalamanın 5 yolunu açıkladı.  

Bazı insanlar yaşadığı olayların altında ezilmek ister gibi mutsuzluktan beslenmektedir. İşte bu insanlar kendi hayatlarını kötü etkiledikleri gibi etrafındaki insanların da enerjilerini sömürerek onların da hayatlarını mahvetmek ister. Bu sebeple bu insanlardan uzak durmak mutlu olmaya giden adımlardan yalnızca biridir. 

Hayatınızda hiçbir şeyin yolunda gitmediğini düşündüğünüz anlarda bile geleceğe dair umutlu olabilmek için her zaman pozitif düşünmelisiniz. Bu durumların geçici olduğunu ve gelecekte tam da istediğiniz hayata kavuşacağınızı düşünerek hayatı olumlayarak yaşamalısınız.  

Şu bir gerçektir ki insanoğlu her şeye alışır. Bu nedenle ne yaşarsanız yaşayın hayatın devam ettiğini ve yalnızca bir kez yaşayacağını asla unutmayın. Peki mutluluğa giden bu adımlar neler? Uzman Psikolog Esra Ezmeci açıkladı. 

MUTLULUĞA GİDEN 5 ADIM 

  1. Sahip olduğunuz her şeye şükredin: Mutluluğu elde etmek için aslında bir düşündüğünüz zaman elinizdekilere şükretmek sahip olduklarınızın farkına varmanıza sebep olacaktır. Hayatınızın yolunda gitmediği zamanlar bile hayatınızda olan insanlar için kazandığınız paraya ve sahip olduğunuz tüm fırsatlara şükredin. Bu şekilde şükrederek umut sahibi olmaya da başlayacak ve hayattan zevk almaya başlayacaksınız.  

  1. Duygularınızı yaşayın ve onlara sahip çıkın: Yaşadığınız her anda neler yaşarsanız yaşayın bu duyguların çok değerli olduğunu fark edin. O anda bu duyguyu yaşayın. Duygularınıza sahip çıkın ve ne hissediyorsanız o anda bu duyguyu yaşayın. Duyguları yaşamadığımız zaman ilerleyen günlerde ya da yıllarda bu duygunun size zarar verdiğini ve bu konuda ne kadar dolu olduğunuzu fark edeceksiniz.  

  1. Anda kalın: Gün içinde yoğun ve sıkılgan hissettiğiniz zamanlar mutlaka bu maddeyi hatırlatın kendinize. Mutlu ya da mutsuz olduğunuz tüm anları yavaş yaşayın. Sindirin ve o anın her yönden tadını çıkarın.  

  1. Size iyi hissettiren insanlar ile görüşün: Hayatınızda bulunan herkesle görüşmek zorunda değilsiniz. Size iyi hissettiren insanlarla görüşmeyi tercih edin. Bu hayatınızı öyle olumlu yönde etkileyecek ki çoğu şeyin farkına varacaksınız.  

  1. Bakış açınızı olumlu yönde değiştirin: Bakış açısını dediğimiz şey aslında yaşadığımız tecrübeler ile oturan ve genişleyen bir durumdur. Farkındalığınızı arttırdıkça ve kendinize değer verdikçe gelişecek ve size iyi hissettirecektir.