Uykuyu Etkileyen Şehir Efsaneleri

Bu yazımız da sizlere hayatımızın vazgeçilmez tadı olan uykuyu etkileyen şehir efsaneleri hakkında bilgi vermeye çalışacağız.
Uykuyu Etkileyen Şehir Efsaneleri

Kaliteli ve ihtiyacımızı karşılayan bir uyku vücudumuz için adeta doyurucu yemekten daha da faydalı olmaktadır.

Ancak herkesin sağlık noktasında söyleyecek bir şeyleri olması hasebiyle uyku konusunda da doktorların tavsiyesine müracaat yerine alanında ehil olmayan kişilerin uyku hakkında söyledikleri adeta şehir efsanelerine dönüşmüştür. Ve bazıları adeta hayatımızın bir parçası haline gelmiştir.

Uykuyu Etkileyen Başlıca Şehir Efsaneleri

Kahve Uyku Kaçırır mı

Kahve uyku kaçırır mı? Kahvenin uyku kaçırdığını ileri sürenler insanlar üzerinde genel bir araştırma yapılmaksızın her vücudun kafeine karşı vermiş olduğu tepkiyi bilircesine bu tezi ileri sürmektedirler.

Oysa ki bazı uzmanların bu hususun böyle olmadığını ve kişinin bu husus da kesin emin olabilmesi için kendisini düzenli bir şekilde takip etmesi gerektiğini, ayrıca vücudunun kafeine karşı vermiş olduğu tepkiyi ölçmesi ve bu sonuca göre karar kılması gerekmektedir.

Alkol alan daha güzel uyur

Alkol alan daha güzel uyur mu? Bu düşünce tamamen yanlış olmak ile birlikte alkol alan kişinin daha güzel uyuyacağını ileri sürenler tamamen alkol almayı seven kişilerdir.

Aksine alkol alındığı zaman güzel ve kaliteli uykunun canına okumuş oluruz. Vücudumuzun gerekli dinlenmesinin önüne geçen alkol, uyku esnasında uyku bölünmelerine ve birçok olumsuz etkiye yol açabilmektedir.

Gündüz uyumak tembelliktir

Bu düşünce de kısmen yanlış olmaktadır. Gündüz uyumak değil, gün boyu uyumak tembelliktir. Vücudumuzun günün belli bir kısmında 45dk veya 1 saat gibi bir zaman dilimi kadarlık uyku ile dinlendirilmesi vücuda ayrı bir kuvvet katmaktadır. Tamamen gündüz uykusuna karşı olan kişiler gündüz uykusunun bu yanını bilmemektedirler.