Uykusuzlukla Savaşan 5 Besin

Uykusuzlukla savaşan besinler sizin rahat bir uyku uyumanız için önemli bir konudur.
Uykusuzlukla Savaşan 5 Besin

Yiyecek ve içecekler uyku düzenini etkilediği için önem verilmesi gereken konulardır.

Bol Magnezyumlu Ispanak

Uykusuzlukla savaşan besinler içerisinde yüksek magnezyum oranı barındıran ıspanak yer almaktadır. Ispanak içerisinde, 100 gram başına 79 mg magnezyum bulunur. Mümkün olduğunca bu sebzeyi yiyeceklerinize dahil ederek uykusuzluk sorununuzu giderebilirsiniz. Özellikle az pişmiş ya da çiğ şekilde tüketmek, içerisindeki magnezyumun daha fazla etki etmesini sağlayacaktır. Bu besini hamile kadınlar, yeni doğudan kadınlar, sık şekilde tükettikleri zaman ayrıca etkili bir besin kaynağı olacaktır.

Bir Bardak Kabak Çekirdeği

Eğer uzun süredir uykusuzluk sorunu çekiyorsanız bunun için bir bardak kabak çekirdeği tüketebilirsiniz. Magnezyum bakımından oldukça zengin bu çekirdek türü günllük ihtiyacınızın yarısını karşılamaktadır. 100 gram kabak çekirdeği tohumu içerisinde 262 mg kadar kuruklu tohum vardır ve bunları değerlendirmek tam magnezyum almak için önemli bir detaydır. Balkabağının kendisinden elde edilen bu çekirdekler tohumları sadece dışarı çıkarıp yıkamakla ve sonra d fırın içerisinde tarçın ve tuzla istenen seviyede kızartılması sonrasında tüketilebilir. Bu tohumları isterseniz hazırlayıp tatlılarınıza ve yemeklerinize ekleye de bilirsiniz.

Bol Kakaolu Çikolata Tüketin

Uykusuzlukla savaş için en etkili yiyeceklerden bir diğeri hemen herkesin çok sevdiği çikolatadır. Diyet bozma tedirginliği olsa da yüksek kakao oranlı çikolatalardan bir miktar tüketerek uykusuzluk sorununuzu çözebilirsiniz. Bitter çikolata ile daha fazla avantaj elde edilecektir.

Avokado Salatası

100 grama29 mg magnezyum barındıran bu yiyecek hem sağlıklı yağ barındırması hem de uyku düzenlemesi ile avantajlıdır. Düzenli alınmalıdır.

Esmer Pirinç Tüketin

Magnezyum içeriği yoğun esmer pirinç 100 gramda 43 gram magnezyum ile uykusuzluk sorunu için çözüm sağlar. protein bakımından da iyi olan bu ürün birçok yiyecekte tüketilebilir.