Uykusuzlukla Savaşan 5 Besin

Uykusuzluk sorununun giderilmesi için önlem alabilirsiniz. Uykusuzlukla savaşan 5 besin nedir? işte yanıtı…
Uykusuzlukla Savaşan 5 Besin
  1. Esmer Pirinç

İlk olarak uykusuzlukla savaşan 5 besin arasında esmer pirinç var. Aslında bütün tahıllar, magnezyum içeriği ile bilinmektedir. Bunun içinde az miktarda tahıl ürünü, kahverengi kadar sağlıklı olacaktır. Her 100 gram başına 43 mg magnezyum içermektedir. Glutensizdir ve gluten hassasiyeti olan kişiler için de tüketime son derece uygundur. Lif ve protein bakımından son derece zengin olduğunu söyleyebiliriz. Yemeklerin magnezyum içeriğini arttırmak açısından haftada birkaç öğün tüketilmesi önerilir.

  1. Avokado

Magnezyum içeriği olan bir diğer besin ise avokadodur. Her besinle karıştırıldığında, tat olarak uyum sağlaması da söz konusu olacaktır. Sağlıklı yağların mükemmel bir kaynağı olduğundan, mutlaka tüketilmesi önerilir. Bu sayede uyku sorunu olan kişiler için biraz daha yatıştırıcı olacaktır. 100 gram başına 29 mg magnezyum içerdiğinden direkt olarak ihtiyacınızın avokado üzerinden karşılanması da söz konusudur.

  1. Kabak Çekirdeği

Uyku sorununu çözmek üzere önerilen bir diğer besin ise kabak çekirdeği oluyor. Lezzetli, besleyicidir. İyi bir besin kaynağı olduğundan tüketilmesi uygundur. Uykusuzluk sorununu çözmek için besin tüketiminde mutlaka kabak çekirdeği de çözüm yöntemleriniz arasında yer almalıdır. Önceden paketlenmiş olan balkabağı tohumları satın alarak daha doğal bir şekilde de tüketebilirsiniz.

  1. Çikolata

%60’ın üzerinde kakao içeren çikolata son derece uykusuzlukla savaşmak üzere size destek olacaktır. Kendinizi çok daha iyi hissedeceğiniz, kendinizi uykuyla mücadele etmek zorunda hissetmeyeceğiniz bir etki yaratmaktadır. Çikolatayı yiyerek de uyku probleminizin bir anda çözümlenmesini sağlayabilirsiniz. Karbonhidrat tüketimi uykuyu büyük ölçüde getiriyor olacak. Bunun için gün içinde tüketimin olmasına özen göstermek, sağlık açısından önemlidir.

  1. Ispanak

100 gram başına 79 mg magnezyum bulunduğundan, ıspanağın tüketiminin yapılması önemlidir. Özellikle çiğ olarak daha fazla magnezyum olduğundan uyku sorunu olan kişilerin mutlaka yemesi gerekenler arasında. Uykusuzluk sorunu olanlara öneriler kapsamında mutlaka yemeniz gereken besinler arasında olduğunu söyleyebiliriz. Tüketimi ile uykularınızın çok daha uzun ve deliksiz olması sağlanacaktır.