Uşak’ta koranavirüs vakası artınca Uşak Valiliği alarma geçti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında geçen haftaya göre, her 100 bin kişide vaka sayısı en çok artan illerin Bilecik, Erzincan, Kilis, Uşak ve Çanakkale olduğunu bildirdi.
Uşak’ta koranavirüs vakası artınca Uşak Valiliği alarma geçti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sürece ait son durumu grafikler eşliğinde sosyal medya hesabından paylaştı.

Koca'nın tweetinde şu ifadeler yer aldı: "Geçen haftaya göre 1 haftada 100.000 nüfusta görülen vaka sayısı en çok artan 5 ilimiz: Bilecik, Erzincan, Kilis, Uşak ve Çanakkale.

Bakan Koca’nın bu tweeti, Uşak Valiliğini harekete geçirdi. İlçe kaymakamları ile bir toplantı düzenleyen Uşak Valisi Funda Kocabıyık, “İlçelerimizde yapılan çalışmaları ve Covid-19’a yönelik aldığımız tedbirlerin durumunu değerlendirmek için düzenli olarak yaptığımız “Kaymakamlar Toplantısı”nı gerçekleştirdik. İlimizin her bölgesinde vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği ve sağlığı için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz” dedi.

Daha sonra sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Kocabıyık, Uşak’ta artan yeni tip koranavirüs salgını konusunda vatandaşa şu uyarılarda bulundu:

Kıymetli Hemşerilerim

“Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın vaka sayısı en çok artan iller arasında ilimiz, Uşak’ın olduğunu belirtmesi durumun ciddiyeti üzerine düşünmemiz gerektiğini gösteriyor. Lütfen, sağlığımız için, sevdiklerimiz için, toplumumuz için daha dikkatli ve titiz davranalım. Lütfen, taviz vermeden maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uyalım. Lütfen, kalabalık oluşturmayalım, kalabalık ortamlardan uzak duralım. Unutmayalım, hiçbir şey sağlığımızdan daha kıymetli değil.

Bu mücadeleyi verebilmek için toplumun tüm üyelerinin aynı duyarlılıkla davranması gerekiyor.”