Uşak’ta Covid-19 Aşısı yapılmaya başlandı

İlimizde Covid-19 aşısı sağlık çalışanlarına yapılmaya başlandı.
Uşak’ta Covid-19 Aşısı yapılmaya başlandı

. Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde aşı olmak isteyen sağlık çalışanları randevu alarak aşılarını yaptırdı.

Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kavas, Hastane Başhekimi Dr. Mücahit Avcıl, Başhekim Yardımcısı Dr. Ufuk Kuşçu ve Kızılay Güney Ege Müdürü Dr. Zafer Aydın, aşı olan sağlık çalışanları arasına adlarını yazdırdı.

Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kavas, aşıların soğuk zincir vasıtası ile son noktaya zayiatsız şekilde ulaştırıldığını, İl genelinde hizmet veren tüm sağlık çalışanlarının aşılama işlemi biter bitmez riskli gruptaki vatandaşlar ve 65 yaş üstü vatandaşlara aşılama işleminin devam edeceğini açıkladı.

İKİNCİ DOZ 28 GÜN SONRA

Covid -19 aşısını yaptırdıktan sonra basın mensuplarına bir açıklama yapan Kavas; açıklamasında şu bilgileri verdi:

“Covid-19 aşıları Uşak’a geldi. Şu ana kadar il genelinde bini aşkın sağlık çalışanımız aşı yaptırmış durumda. Bugünkü hedefimiz bin 200 çalışanımızı aşılamaktır. Randevularını alıp aşı oluyor. 10 gün içerisinde tüm sağlık çalışanını aşılamamız gerekir.

Aşıları gelmesi ve hemen yapılması, sağlık çalışanı olarak bizlerde artı bir moral ve motivasyon oluyor. Bu aşının gelmesinde, bize uygulanmasında, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanımıza ve bize ulaşamasın sağlayan diğer sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Sağlık Çalışanlarımızın aşılama işlemi bittikten sonra öncelik sırasına göre riskli gruplar ve 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza yapacağız. Onlar da randevu alıp hastanemizde oluşturduğumuz 20 aşı odamızda aşılarını yaptırabilirler. Aşı olduktan sonra da Sağlık Bakanlığımızdan, “Birinci doz aşınız yapılmıştır” diye telefonunuza bir mesaj geliyor.

İnşallah diğer doz aşımızı da 28 gün sonra yaptıracağız. Bu aşılama sürecinin pandemi sürecini atlatmada büyük bir etkisinin olacağını düşünüyorum.

UŞAK’TA VE ÜLKEMİZDE VAKALAR DRAMATİK BİR ŞEKİLDE DÜŞTÜ

Pandemiyi sıfırlamadan vatandaşımızın kendini güvende olmasını doğru bulmuyorum. İlimizde olsun, ülkemizde olsun  çok şükür sayılarımız dramatik bir şekilde düşmekte. Sadece vaka sayısı değil, hastanede yatan hasta sayısında büyük bir düşme var. Bundan çok memnunuz. İnşallah bu aşılama, maske, mesafe ve temizliğe dikkat ederek pandemiyi yeneceğimize inanıyorum.

AŞILAMA İŞLEMİ HİÇ ZAYİATSIZ DEVAM EDİYOR

İlimize şu an sağlık çalışanı kadar aşı geldi. İnşallah peyder pey diğer partilerde de gelecek. Soğuk zincir uygulamasına dikkat ederek aşılam yapılan en uç noktalara sağlıklı bir şekilde aşılarımız ulaştırıyoruz.

Aşı takip sistemimiz var. Depomuzun sıcaklığı otomatik olarak 7/24 takip ediliyor. Hastanelerimizde ve diğer aşı merkezlerimizde takip sistemimiz mevcut. İnşallah zayiatsız olarak önce sağlık çalışanlarına ve daha sonra halkımıza zayiatsız bir şekilde aşıları ulaştırıp yapacağız.”