Uşak’ta 201 okul kantininde denetim yapıldı

Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı ekiplerin okul kantinlerine yönelik denetimleri devam ediyor.
Uşak’ta 201 okul kantininde denetim yapıldı

Müdürlükten yapılan açıklamada, okulların açıldığı tarihten bugüne, 201 okul kantinin kontrolünün yapıldığını, özellikle gıda ürünlerinde, son kullanma tarihi geçmiş, bozuk, ya da ambalajı yırtık ürünler olup olmadığının kontrolünün yapıldığı belirtildi.
Açıklamada; “2018-2019 eğitim-öğretim döneminin başladığı 17 Eylül'den bugüne kadar eğitim ve öğretim kurumları bünyesindeki 201 adet kantin, yemekhane, çay ocağı, büfe denetlenmiştir.
Denetimlerde öncelikle öğrencilerimizin sağlığı ve güvenilir gıdaya erişimlerinin sağlanması esas alınmaktadır. Bu amaçla denetimler titizle ve aralıksız devam edecektir.
Denetimlerde genel hijyen ve özel hijyen şartlarının tespiti yapılarak, satışı yapılan gıdaların Türk Gıda Kodeksine uygunluğu kontrol edilmiştir. Kantinlerde belge ve işletme kayıt kontrolleri, gıda satışına uygun asgari teknik ve hijyenik şartları taşıyıp/taşımadıkları satışı yapılan gıdaların bozulmuş, kokuşmuş, ambalajı ürüne zarar verecek şekilde hasar görmüş, son tüketim tarihi geçmiş ürünleri satıp satmadıkları kontrol edilmiştir.
Kuşkusuz geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, özellikle büyüme ve gelişim evresi olan okul çağında sağlıklı ve dengeli beslenmeleri, zihinsel ve bedensel gelişimleri açısından çok önemlidir.  Bu nedenle zamanlarının büyük bir kısmını geçirdikleri okullarda bulunan gıda işletmelerinin resmi kontrollerine ve öğrencilerin bu konuda bilinçlendirilmesine hassasiyet gösterilmektedir.
Tüketicilerimiz gıda ile her türlü ihbar ve şikayetlerini ALO GIDA 174 ihbar hattımıza yapabilmektedirler.
En etkin denetçinin tüketiciler olduğu unutulmamalıdır” ifadeleri yer aldı.