Uşaklılar tedavi için şehir dışına gitmekten kurtuldu

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde birçok hastalığın tedavisi yapılmaya başlanınca hastalar tedavi için şehir dışına gitmekten kurtuldu.
Uşaklılar tedavi için şehir dışına gitmekten kurtuldu

Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Karahan, Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde pek çok yeni tedavi yönteminin uygulanmaya başladığını belirterek, "Hastanemizde ileri laporoskopi cerrahi işlemi, kapalı bağırsak ameliyatları, kapalı mide ameliyatı, kapalı böbrek bezi ameliyatları ve laporoskopik kadın ameliyatları yapılmaktadır. Bu tür hastalıklardan dolayı artık halkımız başka şehirlere gitmeyecek" dedi.

Sağlık Bakanlığı ile Uşak Üniversitesi arasında imzalanan protokolle Uşak Devlet Hastanesi'nin Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne dönüştürüldüğünü belirten Prof. Dr. Karahan, hastanede 11 profesör, 5 doçent ve 18 doktor öğretim üyesinin sağlık hizmeti verdiğini söyledi.

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uygulanmaya başlayan tedavi yöntemleri ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Karahan, "Artık hastanemizde ileri laporoskopi cerrahi işleminden, kapalı bağırsak ameliyatlarına, kapalı mide fıtığı ameliyatından, kapalı böbrek bezi ameliyatlarına ve laporoskopik kadın doğum ameliyatları gibi pek çok ameliyat yapılıyor. Bunun yanı sıra girişimsel radyoloji yöntemiyle pek çok hastalığın biyopsi yapılmadan teşhisi sağlanıyor. Halk arasında “köpek kisti” olarak bilinen kistatik tedavisi, karın içindeki apselerin boşaltılması, safra yolu tıkanıklıklarının ameliyatsız açılması işlemleri yapılabiliyor. Birçok kanser hastasının tedavisini yapabiliyoruz. Şehrimizde daha önce yapılmayan meme koruyucu kanser ameliyatını da başarıyla yapmaktayız." dedi.

“KANSERLİ ORGANLARIN TAMAMI ALINMIYOR”

Meme kanseri ile ilgili yeni tıbbi yöntemlerin uygulanır hale geldiğini dile getiren Prof. Dr. Karahan, "Geçmişte meme kanseri olan kadınlarımızda, memenin tamamı alınırken, frozen section (donuk kesi) uygulamasıyla memenin sadece tümörlü kısmı alınıyor, sağlam kısımlar bırakılarak, meme korunuyor. Bu yöntem hastanemizde artık uygulanıyor. Yine aynı yöntemin uygulamasıyla, mide, bağırsak, karaciğer gibi organlarda tümörler, kanserli doku bırakılmadan temizlenebiliyor." diye konuştu.

Prof. Dr. Karahan, konuyla ilgili şunları dile getirdi:

"İleri endoskopik işlemler arasında, mide kanamasının endoskopik işlem ile durdurulması, yemek borusu, mide ve bağırsaktaki darlıkların balonla genişletilmesi, bu darlık yerlerine stent koyulması gibi işlemleri gerçekleştiriyoruz. Yine ileri endoskopik işlemlerden olan ERCP (endoskopik retrograd kolanjiopankreatografi) işlemi ile safra kanalı ve pankreas kanalının hastalıkları tedavi ediliyor. Bu hastalıklar arasında safra yollarındaki ve pankreastaki taşların ameliyatsız indirilmesi, darlıkların genişletilmesi, stent konulması gibi işlemler var. Endokrin cerrahide de hızlı bir gelişme var. Troid hastalıkları (guatur, troit kanseri), böbrek üstü bezi tümörleri gibi hastalıkların teşhis ve ameliyatları yapılıyor. Dünyada ilk defa ben ve ekibim ameliyatsız kıl dönmesi tedavisini, Konya’da Selçuk Üniversitesi’nde gerçekleştirdik. Geliştirdiğimiz yöntem yurt dışı yayınlarında da kabul gördü. Geliştirdiğimiz yöntem ile kıl dönmesi yeri temizlendikten sonra temizlenen kısma her insanın kendi kanından hazırlanan trombosit pıhtı hücresi yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulaması (PRP) yapıyoruz. Hastaların yüzde 80’i 15 gün içinde iyileşmektedir. Ekibimle beraber bu yöntemi Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de uyguluyoruz. Başarılı çalışmalar bir ekip işidir. Tüm doktorlarımıza teşekkür ediyorum."

Başhekim Arslan: “Üst düzey ameliyat demek olan A Grubu ameliyat sayısı 1,5 kat arttı.”

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Erkan Arslan son dönemlerde tayin olan uzman doktor ve Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesine alınan öğretim üyelerinden dolayı üst düzey ameliyat demek olan A Grubu ameliyat sayısının (örneğin by-pass, kalp kapağı ameliyatları, ürolojide ve genel cerrahide kapalı taş ve tümör ameliyatları, KBB, beyin cerrahi vd.) 1.5 kat arttığına dikkat çekti. Bu gelişmenin Uşak Devlet Hastanesinin, eğitim ve araştırma hastanesine dönüşümüyle gerçekleştiğini belirten Başhekim Arslan, “Hastanemiz, bölge hastanesi hüviyetine kavuşmuştur. Afyon, Denizli, Kütahya ve Manisa gibi çevre illerden hastalar gelmekte ve en iyi tedaviyi almaktadır. Tüm bu gelişmeler, Uşak Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi kurulması ile birlikte hastanemizin eğitim ve araştırma hastanesine dönüşmesinin sonucudur.”dedi.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş ise başarılı çalışmaların bir ekip işi olduğunun altını çizerek, başta Dekan Prof. Dr. Karahan olmak üzere, Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Erkan Arslan ve doktorlara özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.