Uşak’ın First Lady’si Açık kapı ve Sağlıklı beslenme konularına el attı

Hasbahçe’de düzenlenen kahvaltı programında, İl Protokolü eşleri ile bir araya gelen Vali Salim Demir’in eşi Nezahat Demir, ilimizde de devam etmekte olan, “Açık Kapı”, “Sıfır Atık” ve “Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam” projeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Uşak’ın First Lady’si  Açık kapı ve Sağlıklı beslenme konularına el attı

Vali Salim Demir’in eşi Nezahat Demir yaptığı değerlendirmede : “Devletimizin ülke genelinde gerçekleştirdiği yatırım ve faaliyetlerin yanında, gerek Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde, gerekse Bakanlıklarımız tarafından yürütülmekte olan sosyal projelerde bulunmaktadır. Bizler de İlimizde bu projeleri yürüterek, sosyal sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışmaktayız. Biz protokol eşleri, protokol üyelerinin Uşak’ın yönetiminde gösterdikleri gayretlere destek olmanın yanında, bu tür sosyal projelerle de katkı sağlamalıyız.

Bu kapsamda Uşak’ta yürütmekte olduğumuz ve üzerinde hassasiyetle durduğumuz üç adet projemizi görüşmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu projeler, İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen “Açık Kapı” projesi; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan “Sıfır Atık Projesi” ve  ‘Doğal Beslenme Sağlıklı Yaşam Projesi’dir.

Bu toplantıda öncelikle projeler hakkında yetkililerce yapılacak sunumların ardından protokol eşlerimizle durum değerlendirmesinde bulunup, neyi nasıl daha iyi yapabiliriz istişaresini yapacağız. Yapacağımız değerlendirmeler sonucunda atılması gereken adımları Sayın Valimiz Salim Demir’e ileterek çözümü için gayret göstereceğiz. Bu toplantının ve yürütülmekte olan projelerin ilimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

PROTOKOL EŞLERİNE SAĞLIKLI BESLENME VE (0) ATIK PROJESİ ANLATILDI

Vali Salim Demir’in eşi Nezahat Demir’in  konuşmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından, vatandaşlarla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla tüm İllerimizde olduğu gibi İlimizde de Valilik Makam girişinde oluşturulan “Açık Kapı” birimi hakkında Açık Kapı personeli Cihan İhsan Aydoğdu tarafından bir sunum yapıldı. 

Açık Kapı sunumu ve değerlendirmesinden sonra ikinci bölümde Vali Salim Demir ve eşi Nezahat Demir’in himayelerinde yürütülen ‘Doğal Beslenme Sağlıklı Yaşam Projesi’ kapsamında, İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Kahraman tarafından protokol eşlerine sağlıklı beslenme alışkanlığının kazanılması, Çölyak hastaları ve glüten duyarlılığı olanların kullanabilecekleri Karabuğday'ın İlimizde üretiminin yaygınlaştırılması için devam eden çalışmalar hakkında yapılan sunumun ardından üçüncü bölümde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın  himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan “Sıfır Atık Projesi” ile ilgili İlimizdeki çalışmalar hakkında İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Mehmet Fatih Namık Öztürk tarafından bir sunum yapılıp sunum sonrasında değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıya, Vali Salim Demir’in eşi Nezahat Demir’in  yanı sıra; Cumhuriyet Başsavcısı’nın eşi Işıl Zabun Korkmaz, Baro Başkanı’nın eşi Macide Sağcan, Vali Yardımcısı’nın eşi Vicdan Topoğlu, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri’nin eşi Nilgün Kalaylı, Hukuk Müşaviri Ayşe Şeyda Çağlar, İl Emniyet Müdürü’nün eşi Şule Ergüder, İl Jandarma Komutanı’nın eşi Hülya Baysal, Banaz Kaymakamı’nın eşi Aysun Fatma Çağlar, Karahallı Kaymakamı’nın eşi Ayşe Esengül Çengel, Sivaslı Kaymakamı’nın eşi Elif Gözlet katıldı.

Projelere ilişkin toplantı ve değerlendirmelerin ardından, Vali Salim Demir’in eşi Nezahat Demir, Valilik binası girişinde hizmet vermekte olan, Açık Kapı birimini ziyaret etti.

Vali eşi Nezahat Demir  ziyareti sırasında, vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulan Açık Kapı Birimi çalışanlarından vatandaş başvuruları, birim tarafından üretilen çözüm önerileri ve birimde sürdürülen diğer faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Demir, “Açık Kapı Projesi’nin vatandaşların kamu kurumlarındaki iş ve işlemleri sırasında karşılaştıkları güçlüklerin ve sorunların çözümünde önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.