Uşak Tabipler Odası Başkanı Dr. Ahmet Çiftçi; “Tedirgin olma aşı ol”

Uşak Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Çiftçi, yaptığı basın açıklamasında Uşaklıları küresel koronavirüs salgınına karşı uyararak “Bu salgından kurtulmanın tek çaresi aşı olmaktır” dedi.
Uşak Tabipler Odası Başkanı Dr. Ahmet Çiftçi; “Tedirgin olma aşı ol”

Pandeminin dünyada tüm hızı ile devam ederek insanların korku ve kaygılarını artırdığına dikkat çeken Çiftçi, “ Mevcut koşullar altında Covid-19 pandemisinde, aşı salgını kontrol altına almanın en önemli aracıdır.

Aşı tüm canlılar için hayat kurtaran ortak bir değerdir. Bu şartlar altında dünya nüfusunun %40-70 ‘inin bağışık olmadan pandeminin bitmesi mümkün görünmemektedir.

Aşılama olmazsa bu salgının yıllarca süreceği, virüsle karşılaşan nüfusun en az %1-3 ünün; duyarlı  grupların %10-30 kadarının öleceği öngörülmektedir.

Virüs insanlar arasında yayıldıkça daha bulaşıcı olan ve doğal bağışıklıktan kaçabilen varyantlar ortaya çıkabilmektedir. Bu salgının durdurulabilmesi için kritik eşik, nüfusun %75’inin aşılanmasıdır.

Aşılanmak yalnızca kendimizi değil, sevdiklerimizi ve toplumu korumada en güvenilir en etkili yöntemdir. Bu anlamda aşılanmak bir tercih değil; sosyal sorumluluktur.

Biz hekimler bilime ve aşıya güveniyoruz, siz de güvenin. Yaşamak ve yaşatmak için tedirgin olma aşı ol. Aşı candır, hayat kurtarır” çağrısı yaptı.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler