Uşak'ta "Dünya Sigarayı Bırakma Günü" etkinlikleri düzenlendi

09 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü ve 04 Şubat Dünya Kanser Günü  Etkinlikleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlendi.
Uşak'ta "Dünya Sigarayı Bırakma Günü"  etkinlikleri düzenlendi

Buradaki etkinliklerde; Medical Park Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Yüzüak ve Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi  Utku DÖNEM Dilliİ tarafından Müdürlük  personellerine  “SİGARA ve KANSER “  konulu eğitim düzenlendi.

Eğitimde sigaranın kanser oluşumu üzerindeki rolü vurgulandı.Sigara bağımlılığıyla mücadelede profesyonel desteğin önemi  ve bu desteğin sağlanmasında yapılması gereken doğru yaklaşımlar konuşuldu.

Eğitime  İl Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kavas  ve Sağlık Müdürlüğü çalışanları katıldı. Eğitim sonunda İl Sağlık Müdürü Dr. Sedat KAVAS   tarafından  Dr. Murat Yüzüak ve Dr. Utku DÖNEM Dilli’ ye Teşekkür Belgesi takdim edildi.

Ayrıca, etkinlikler kapsamında, Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinikler önünde ve Göğüs Hastalıkları  Sigara Polikliniği önünde standlar açılarak vatandaşlara sigarayı bıraktırmaya yönelik broşür ve bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Bu esnada  katılımcı vatandaşlara Karbonmonoksit Ölçüm Cihazı ile ölçümler de yapıldı.

“9 ŞUBAT SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN BİR FIRSAT OLABİLİR”

İl Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kavas yaptığı açıklamada; ''9 Şubat tarihi, sigaradan kurtulmak isteyen bireyler için önemli bir başlangıç olabilir. Bir bağımlılık türü olan sigaradan kurtulma yönündeki en önemli adım, kişinin sigarayı bırakma konusundaki kararlılığıdır. Bu konudaki kararlılık en önemli adım olmakla birlikte, bir hastalık olarak kabul edilen sigara kullanma alışkanlığından kurtulabilmek için sağlık çalışanlarının desteğine de ihtiyaç duyulabilir.  Bu durumda en yakın sağlık kurum ve kuruluşlarımıza müracaat edilerek veya Bakanlığımızın “Alo 171 Sigara Bırakma Hattı”  aranarak destek istenmelidir.''dedi.