Uşak Kanserle Savaş Derneği farkındalık eğitimleri

Uşak kanserle Savaş Derneği, içerisinde bulunduğumuz Ekim ayı Meme Kanseri farkındalık ayı nedeni ile bir ya boyunca sürecek etkinlikler düzenliyor.
Uşak Kanserle Savaş Derneği farkındalık eğitimleri

Konu ile bilgiler veren Uşak Kanserle Savaş Derneği Başkanı Mehmet Kurnaz; “Ekim ayı Meme Kanseri farkındalık ayı olarak kutlanmaktadır. Farkındalık oluşturmak adına Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Uşak Kanserle Savaş Derneğimizin katkılarıyla:

17 Ekim 31 Ekim tarihleri arasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 10 lisede, alanında uzman doktorlarımız tarafından “Yanlış Beslenmenin Kansere etkileri ve Kanserden Korunma Yolları ile Erken Teşhisin Önemi” konulu sunumlar yapılacaktır.

Bir başka Etkinliğimiz 19 Ekim Çarşamba Günü Eşme İlçemizde Eşme Kaymakamımız ve protokol ile öğrencilerimizin katıldığı kortej yürüyüşü yapılarak farkındalık oluşturulacaktır.

Yine 25 -26 Ekim tarihleri arasında 15 Temmuz Meydanında “Kolon Maketi” sergilenerek, Sağlık Müdürlüğümüz personelince açılan stantlarda vatandaşlarımız bilgilendirileceklerdir.

26 Ekim Çarşamba günü saat:14.00 de İş Bankası önünden Valilik Önüne kadar geniş katılımlı farkındalık kortej yürüyüşü yapılacak ve akabinde aşure ikramı olacaktır.

27 – 28 Ekim tarihlerinde Uşak Üniversitesi Meydanında 2 gün boyunca kolon maketi sergilenecek, açılan stantlarda öğrenciler bilgilendirileceklerdir” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)