Uşak Kansere Karşı Yürüdü

Uşak Kanserle Savaş Derneği ve Uşak İl Sağlık Müdürlüğü ortaklığında, meme kanserine dikkat çekmek için farkındalık yürüyüşü düzenlendi.
Uşak Kansere Karşı Yürüdü

Meme kanserinde erken teşhisin önemine vurgu yapılan farkındalık yürüyüşü Uşak Belediyesi hizmet binası önünden başladı. Uşak Kanserle Savaş Derneği ve Uşak İl Sağlık Müdürlüğü'nün ortaklığında düzenlenen ve çok sayıda vatandaşın katılım sağladığı program 15 Temmuz Şehitler Meydanı'na kadar sloganlar eşlinde sürdü.

HER GÜN 10 BİN ADIM

Alanda bir açıklama yapan Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kavas, "Kanserle mücadelede erken teşhis hayati önem taşıyor." dediği açıklamasına şöyle devam etti:

Sağlık Bakanlığı olarak her gün 10 bin adımı tavsiye ediyoruz. Tüm Uşak halkını yürümeye davet ediyoruz. Kanserle ilgili özellikle meme kanserini kendimiz muayene edersek yüzde 30 oranında ölümden koruduğunu yapılan çalışmalar ortaya koymuştur. Biz de sağlıklı hayat merkezimizde, aile sağlığı merkezlerinde ve hastanemizinde hem bu konuda muayeneyi öğretiyoruz hem de gerekli tetkik ve tedavileri ücretsiz yapıyoruz."



Daha sonra Vali Yardımcısı Muammer Balcı vatandaşlara aşure dağıtımı gerçekleştirdi.