Uşak'a Gururlandıran Plaket

Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen törende Uşak İl Sağlık Müdürü Sedat Kavas'a "Altın Bebek Dostu İl" Plaketi verildi.
Uşak'a Gururlandıran Plaket

Uşak İl Sağlık Müdürlüğü'nün ve Müdürlüğe bağlı kuruluşların yaptığı çalışmalarla 2008 yılında "Altın Bebek Dostu İl" olmaya hak kazanan Uşak, devam eden çalışmaları kapsamında plakete layık görüldü. Düzenlenen törende İl Sağlık Müdürü Sedat Kavas'a " Altın Bebek İl Dostu " plaketi verildi.

Bebeklerde, beslenme yetersizliklerinin önüne geçilmesi, hastalıkların azaltılması, ölümlerin önlenmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından  diğer çocuk sağlığı programlarıyla eş güdümlü olarak “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” yürütülüyor.

Emzirmenin doğumdan sonra en kısa süre içerisinde başlatılması ve ilk 6 ay düzenli olarak yalnızca anne sütü ile emzirilmesi konusunda bilgilerin verildiği projede doğum hizmeti veren hastanelerden oluşturulan ekipler, konu ile ilgili eğitiliyor ve aldıkları eğitim doğrultusunda da hastane uygulamalarını geliştiriyor.

Hastane uygulamalarının yanında yapılan sosyal aktivitelerle bölge halkının anne sütü ve emzirme konularında bilinçlendirilmesini sağlayan iller arasında başarılı olanlar ‘Altın Bebek Dostu İl Plaketi’ ile ödüllendiriliyor.



Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile, Uşak İl Sağlık Müdürlüğünce Uşak'ta bulunan hastanelerde ve aile sağlığı merkezlerinde önemli  programlar planlanarak hayata geçirildi.

Vatandaşlara yönelik anne sütü ve emzirme konusunda fakındalık oluşturmayı amaçlayan  sosyal çalışmalarla öne çıkan Uşak, “Altın Bebek Dostu İl”olmaya hak kazandı.