Ünlü diyetisyen sırrını açıkladı! Metabolizmayı ateşleyecek meslek sırrı ifşalandı

Ramazan ayında değişen beslenme alışkanlığı metabolizma üzerinde yavaşlamaya neden olurken Ramazan sonrası beslenme nasıl olmalı sorusuna diyetisyen yanıtı geldi.
Ünlü diyetisyen sırrını açıkladı! Metabolizmayı ateşleyecek meslek sırrı ifşalandı

Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kala değişen beslenme alışkanlıkları ve öğün sayısının azalması nedeniyle yavaşlayan metabolizmayı hızlandıracak olan yöntem ortaya çıktı. Ünlü diyetisyen İlayda Kuzucu Ramazan sonrası doğru beslenmek isteyen kişilere önemli tüyoları verdi.

RAMAZAN AYINDAN SONRA DOĞRU BESLENME NASIL OLMALI?

Ramazan ayı sonrasında vatandaşların nasıl beslenmesi gerektiği hakkında açıklama yapan Diyetisyen İlayda Kuzucu, “Tutulan oruçlardan sonra metabolizmamız yavaşladı. Ramazan ayından sonra metabolizmamızı hızlandırmalıyız” dedi. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte tutulan oruçlardan sonra kilo problemi yaşayan vatandaşların doğru beslenmesi hakkında Diyetisyen İlayda Kuzucu açıklamalarda bulundu.

Uzun süre aç kalındıktan sonra metabolizmanın yavaşladığını belirten Kuzucu, “Ramazan ayıyla beraber metabolizma düzeyimiz yavaşladı. Belirli bir düzenimiz vardı. Bu nedenle metabolizma hızımızı arttırmamız gerekecek. Antioksidan özellikli meyveleri diyetimize ilave edeceğiz. Su tüketimini arttırmamız gerekecek. Çünkü ramazan orucuyla beraber su tüketiminde de belirli miktarda kısıtlamamız vardı. Günlük yaklaşık 3 litreye kadar sıvı tüketimi alınması hedefliyoruz. Bu sıvı tüketimi bitki çayları, maden suları, olabildiğince az kalorili ve şekersiz sıvıların tercih edilmesi daha sağlıklı olacaktır” dedi.

Dikkatli beslenme ile diyet sonrası metabolizmanın hızlandırılması ile hem kilo almanın önlenebileceğini hem de verilen kiloların korunabilieceğini ifade eden Diyetisyen Kuzucu özellikle de bayram tatili boyunca tatlı ve hamurişlerinin sınırlı bir şekilde tüketilmesini istedi. Öğün sayısının artması nedeniyle dikatli olunması gerekirken Ramazan Bayramı boyunca şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıların tercih edilmesi önerildi.