UMKE Ekibinin nur topu gibi bebeği oldu

Olumsuz kış şartlarında Uşak Merkez Elmalıdere Mahallesi’nde normal araçların çıkmadığı noktada hamile kadını hastaneye yetiştirmeye çalışan UMKE Ekibi, genç kadının evde doğum yapmasına yardımcı oldu.
UMKE Ekibinin nur topu gibi bebeği oldu

Doğum yapan anne ve yeni doğan bebek doğum sonrası UMKE araçları ile hastaneye yetiştirildi.. Anne ve bebeğin sağlığının iyi olduğu belirtilirken İl Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kavas, başarılarından dolayı UMKE ekibini kutladı.

İlimizdeki olumsuz hava şartları ve buzlanma nedeniyle, Sağlık Bakanlığınca ilimize tahsis edilmiş olan özel donanımlı kar paletli ambulans ve 4x4 UMKE araçları 7 gün 24 saat nöbet tutmakta, bu zorlu koşullarda bile vatandaşlarımızın acil sağlık ihtiyaçları karşılamaya çalışırken ilginç ve güzel bir olaya imza attılar.

Elmalıdere Mahallesinde ikamet eden vatandaşların 112 Komuta Kontrol Merkezi’ne gelen yardım çağrısı sonrasında 112 Ambulans ve UMKE ekibi verilen adrese hareket etti.

 Belirtilen adresin çok dik yokuşta ve yoğun kar yağışlı olması nedeniyle adrese normal ambulans ulaşamazken ekip paletli UMKE aracıyla ulaşılabildi. Ekibin vakaya ulaştıkları sırada doğum eyleminin gerçekleşmesi üzerine bebeğin göbek kordonu kesildi. Olay yerinde gerekli tıbbi müdahale yapıldıktan sonra anne ve bebeğin adresten alınarak ambulansa teslimi UMKE aracıyla gerçekleştirildi.. Ambulans ekibi tarafından kontrolü yapılan anne ve bebek, hastaneye nakledildiği ve sağlık durumlarının gayet iyi olduğu öğrenildi.

Nöbetlerini yeni gelen ekibe devreden UMKE personeli Dr. Yasin Köprü, Hemşire Dudu Dırmıkcı, Hemşire Harun Şen nöbet çıkışında anne ve bebeği hastanede ziyaret ederek sağlık durumları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Ekip lideri tarafından anne ve bebeğin sağlık durumu hakkında bilgilendirilen İl Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kavas, ekip üyelerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.