Ülkemizde Obez Çocuk Sayılarında Artış Görüldü

Ciddi sağlık sorunlarından biri olan obezite, ülkemizde de artık görülmeye başlanıyor. Özellikle ülkemizde ki küçük çocukların obez olmaya daha yatkın oldukları tespit edildi.
Ülkemizde Obez Çocuk Sayılarında Artış Görüldü

Yapılan araştırmalar neticesinde ise Türkiye'de bulunan 3 miğlyon obez arasında yüzde 60'ın çocuk olduğu tespit edilmiştir. Bu demek oluyor ki yetişkinlerden daha çok çocuklarda bu sorun daha sık şekilde görülmeye başlandı. Her yıla bakıldığı zaman ise yüzde 8 oranında bir artışın söz konusu olduğu görülüyor. Çocukların sağlığı ne yazık ki tehlike altına girmeye başlıyor. Çocuk yaşlarda görülen bu hastalıkla mücadele etmek oldukça zor olarak karşımıza çıkıyor. Erk, bu konuyla ilgili olarak açıklamayı iş birliği protokolü imza töreninde açıklamıştır. Küçük yaştan itibaren çocuklara bu konuyla ilgili olarak da mutlaka eğitimin verilmesinün şarft olduğunu söylemiştir.

Erk, Türkiye'de 3 milyondan fazla obezin olduğunu söyledi Üstelik yapılan araştırmalar nezdinde de 3 milyon kişiden çoğunluğunun çocuk olduğu görülüyor dedi. Erk sözlerine şu şekilde devam etti. ''obeziteyle mutlaka mücadele edilmnesi gerekir. Çünkü her yıl ülkemizde obezite sayısının yüzde 8 oranında bir artışı var. Her yıl daha fazla artış yaşanmaya başlıyor. Bunun mutlaka önüne geçebileceğimiz yolları bulmamız lazım. Bunun en önemli yolları nedir diye düşündüğümüz zaman ise sağlık ve eğitimle çözebileceğimiz görülüyor. Bunun bilincinde olduğumuz içinde Trakyada öğrencilerimize eğitim vermeye başladık.

Tuzla her ne kadar bir mücadele içerisine girilmiş olsa da aynı durumun şeker içinde olması gerektiğinin altını çizdi. Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt'da sağlıkla ilgili çalışmaların devam edeceğini söyledi. Özellikle başka bir sorun olarak karşımıza çıkan böbrek sağlığı konusunda da gerekli bilinçlendirme ve eğitimlerin yapılacağını vurguladı. Proje kapsamında Edirne de3 gerçekleşecek eğitimde yaklaşık olarak 7 bin 500 öğrenciye eğitim verileceği duyuruldu. Bu projenin temel amacının öğrencilere sağlıklı beslenmeyi öğretmek olduğu denildi. Bu sayede öğrenciler sağlıklı beslenme hakkında daha fazla bilinçlenecek ve yaşamını daha sorunsuz şekilde sürdürme şansına sahip olacak.  Öğrencilerde sağlıklı beslenme alışkanlığını kazandırmak adına proje oldukça önem arz ediyor.