Ülkemizde Akıllı Telefon Kullanan Çocuklar Yüzde 59 Civarında!

Teknoloji geliştik sıra artık içimizde daha fazla yer edinmeye başladı. Ülkemizde de 6 ile 15 yaş arasında ki çocukların akıllı telefon kullanmaya başladıkları görülüyor
Ülkemizde Akıllı Telefon Kullanan Çocuklar Yüzde 59 Civarında!

Bu yaşta çocuklar teknolojiye daha fazla ilgi duymaya başlıyor. Akıllı telefon kullananlar yüzde 59 civarında olduğunu söyleyebiliriz.  Tablet kullananlar yüzde 42 oranda olurken bilgisayar ise yüzde 44 kullanıldığı tespit edildi. Bu araştırmalar toplamda 161 ebeveyn tarafından hazırlanarak tespit edilmiş oldu. 161 ebeveynden alınan bilgiler doğrultusunda bu sonuçlara varılmış oldu. Aynı zamanda medya araştırmasına göz atıldığında ise akıllı telefon kullanımlarına ilişkin olarak e 7 bin 791, sosyal medya kullanımlarının ise  100 bin 222 haber çıkışının olduğu görüldü. Özellikle Facebook kullanan çocuklarına baktığımızda sosyal medya ortamlarına olan ilginin her geçen sene daha fazla artmaya başladığı görülüyor. Facebook kullananlara bakıldığında oran 85'i buluyor. İnstagram ise yüzde 68 oranında oluyor. Ayrıca youtube üye olanların çocuklar ise yüzde 36 civarında olduğu tespit edilen bir başka konulardan birisi oldu.

Sosyal medya ortamları video ve fotoğraf paylaşmak adına kullanılıyor. Video izleyenlere bakıldığında yüzde 46'dır. Fotoğraf paylaşmak yüzde 64 olurken oyun oynamak için kullanan çocukların katılım oranı 56 olarak kayıtlara geçmiş bulunuyor. Ebeveynler tarafından bir de bu duruma göz atıldı. Çocuklarının hesabını kontrol eden ebeyenlerin oranlarına bakıldığında ise yüzde 71 olduğu tespit edildi. Ebeveynlerde çocuklarını sıkı bir takip altına almış görünüyor.