Türkiye'de yeni salgın baş gösterdi! Bu belirtileri gösteren doktora koşsun

Türkiye son dönemde artan salgın hastalıklarla mücadele etmeye devam ederken yeni bir hastalık için daha uyarı yapıldı. Türkiye'de zatürre salgını mı var, belirtileri neler açıklandı.
Türkiye'de yeni salgın baş gösterdi! Bu belirtileri gösteren doktora koşsun

Türkiye'de yeni salgın baş gösterdi! Bu belirtileri gösteren doktora koşsun - Ne yazık ki tüm dünya bir kere daha salgın hastalık krizi ile baş başa kalırken Türkiye için de yeni uyarı yapıldı. Hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde salgın nedeniyle doluluk oranı artarken uzmanlar ise belirtilere karşı vatandaşları uyardı.

Dünya Sağlık Örgütü koronavirüs sonrası ilk kış olması nedeniyle bu kışın son derece önemli olduğunun altını çizerken insanların bağışıklık sisteminin düşmesinin yeni salgın hastalıklara neden olduğunu ifade etti. Geride bıraktığımız 2 sene boyunca insanların sürekli maske takması, kalabalık ortamlardan uzak durması ve izole bir hayat sürmesi bağışıklık sistemini zayıflattı.

ZATÜRRE SALGINI MI VAR? TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) vakaların incelenmesi sonucu, olağan dışı bir mikrobun ya da hastalık nedeninin saptanmadığını kaydetti. İçerisinde bulunduğumuz kış ayları, Çin'de katı Covid sınırlamaları sonrası geçirilen ilk kış.

Covid önlemleri sırasında toplumun bağışıklığının düşmüş olabileceği değerlendiriliyor. Dünya Sağlık Örgütü de özellikle çocuklarda, Covid sınırlamaları döneminde bağışıklık eksikliği yaşanabildiği değerlendirmesini yapıyor.

zaturke-salgini.jpg

İngiltere, Fransa, Danimarka ve ABD gibi ülkelerde de pandemi yasaklarının kalkmasıyla grip ve benzeri hastalıklarda kaydadeğer artışlar görüldü. Türkiye'de de salgın hastalıkların hastanelerde ciddi bir yoğunluğa neden olduğu biliniyor. Bu hastalıkların ve patojenlerin yayılması sonucu, zatürre vakalarının da görülme sıklığında artış yaşanıyor

ZATÜRRE BELİRTİLERİ NELERDİR?

Zatürrenin ortaya çıkan ilk belirtileri yüksek ateş, nefes darlığı, geçmeyen şiddetli öksürük, kişinin dik konumda dururken daha rahat nefes alması, yatar pozisyona geçerken tıkanması, halsizlik ve iştah kaybı olarak sayılmaktadır. Çocuklarda halsizlik, iştahsızlık, ateş ve hızlı soluk alıp verme olarak gösterilmektedir. Bu belirtilerin ortaya çıkması durumunda doktora başvuru yapılması önerilmektedir.