Türkiye, Avrupa'nın En Obez Ülkesi Seçildi

Çağımızın en yaygın hastalıklarından bir tanesi olan obezite, günümüzde bilim adamlarının en çok üzerinde durmuş oldukları araştırma konularından bir tanesi.
Türkiye, Avrupa'nın En Obez Ülkesi Seçildi

Dünyadaki 51 ülke arasında, PRNet'in Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa Sağlık Raporu ve bunlarla birlikte medya yansımalarından elde etmiş olduğu bilgiler, obezite konusunda dünya ülkelerinin durumlarını ortaya koydu.

PRNet tarafından obezite ile ilgili olarak 2018 yılında dünya genelinde ortaya konulmuş olan araştırmalar, Türkiye'nin, Avrupa genelindeki en obez ülke olduğunu ortaya koyuyor. Bunun yanı sıra yine bu konu üzerinde yapılan istatistiksel bilgiler, tüm dünya ülkeleri arasında 27. sırada yer aldığımızı gösteriyor. Ortaya konan bu verilere göre Türkiye'de her yüz kişinden 32'sinin obezite sorunu ile karşı karşıya olduğu saptanmıştır. Obezite sıralamasında Avrupa'da birinci sırada yer alan Türkiye'yi % 28.2 ile Malta ikinci, % 27.8 ile İngiltere ise üçüncü sırada takip etmektedir.

Dünya Sıralamasında İlk 30'un İçindeyiz

Obezite konusu ile ilgili olarak PRNet ve bunun yanı sıra Ajans Press'in gerçekleştirmiş olduğu medya araştırmalarının sonuçlarına göre 2017 senesinde toplamda 32.400 haber yansıması bulunduğu saptanırken, 2018'in Ağustos ayına kadar ise 21.40y haber yansıması tespit edilmiştir. Tüm dünyada önemli bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkan obeziteye medya organları da sıklıkla ve önemle yer vermişlerdir.

51 ülke üzerinde gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre düzenlenen raporda ise dünya genelinde en obez ülkeler olarak Macaristan, Litvanya, İsrail, Çekya, Andora, İrlanda, Bulgaristan gösteriliyor. Söz konusu rapora göre en son sırada yer alan ülke ise Tacikistan olarak kayıtlara düşüyor. Sıralamada, Tacikistan'dan önce Özbekistan 50. sırada, Kırgızistan ise 49. sırada yer alıyor. Tüm bu 51 ülkenin obezite ortalaması hesaplandığında %23.33 şeklinde bir veri karşımıza çıkıyor. Tüm bunlarla birlikte obezite sıralamasında Avrupa genelinde 1. sırada yer alan Türkiye, dünyada 27. olarak kayıtlara düşüyor.