Troid Bebek Sahibi Olmasına Engel mi?

Troid hormonları vücudumuzda metabolizmayı düzenleme görevindedir. Troid bezinin az ya da çok salgılanması gebeliği etkileyebilir. Bu durum Troid bebek sahibi olmasına engel mi? sorusunu akıllara getirmektedir.
Troid Bebek Sahibi Olmasına Engel mi?

Troid bebek sahibi olmasına engel mi? konusu pek çok gebe kalamayan kadınların araştırdığı konuların başında gelir. Troid hormonlarının az ya da çok salgılanması kısırlığa sebep olabilir. Troid diğer adı ile guatr vücudumuzda boyun kısmınızın ön tarafında yer alır. Hamile kalındığında da troid hormonu düşüklere sebep olabilir. Hamile kalamıyorsanız bunun sebebi troid bezinin çalışmasına bağlı olabilir. Bu yüzden mutlaka bir endokrinoloji uzmanına görünmeniz konu hakkında aklınızdaki şüpheleri cevaplayacaktır.

Troid Hormonu ve Gebelik İlişkisi

Troid hormonu ve gebelik ilişkisi arasında ne gibi bağlantı vardır kısaca anlatmaya çalışalım. Troid hormonun az ya da çok çalışması kişilerin gebe kalmasında tek başına etkili değildir. Fakat eğer kadında bir kısırlık söz konusu ise troid bu konuda daha kısırlık sebeplerini artırıcı bir görev üstelenebilir.

Hipotroid adı verilen bu durum kadınlarda bazı dönemlerde aktif hale gelirler. Bu dönemler ilk olarak genç kızlığa geçiş, hamilelik dönemi ve menopoz dönemi olarak belirtilmektedir. Belirtilen dönemlerde hormonsal denge bozukluğu meydana gelir. Dolayısıyla troid daha aktif haldedir. Yine de troid hormonlarının tek başına başka etken olmaksızın engel olduğu söylenemez. Fakat gebeliğe engel olabilecek troid bozukluğu var ise mutlaka bir uzman tarafından tedavi edilmesi gerekir.

Troid Hormonu Fazla Çalışması Hipertroidizm

Troid hormonu fazla çalışması olarak bilinen Hipertroidizm rahatsızlığı bazı kadınlarda gebe kalmalarına engel olur. Fazla çalışan troid bezi kişilerde hormon bozukluğu yarattığı için kan dolaşımında fazla hormon üretmesine sebep olur. Bu durumda kişiler çok hızlı bir şekilde kilo vermeye başlar, halsizlik, adet düzensizliği, hızlı kap atışı ve sıcağa karşı aşırı hassasiyet belirtileri görülür. Hamile kalınsa bile düşük tehlikesi oldukça yüksek olan anne adayları kontrol altın alınmalıdır.

Bunun tam tersi olan troid az çalışması da hipotitiodizm aynı şekilde adet düzensizliği, yumurtlama bozukluğu gibi bozukluklara yol açar. Gebe kalamamanızın sebepleri arasında olabileceğinden mutlaka bir uzmana danışarak troid değerleriniz kontrol ettirmelisiniz.