Tırnaklarında sararma meğer o hastalığın ilk belirtisiymiş!

Tırnaklar, aslında bize sağlığımız hakkında pek çok konuda bilgi veriyor. Özellikle tırnaklarında sararma olanlar için uyarı yapıldı! Çünkü tırnaklardaki sararmanın o hastalığın belirtisi olabileceği belirtildi. İşte o hastalığa ilişkin detaylar..
Tırnaklarında sararma meğer o hastalığın ilk belirtisiymiş!

Konuya ilişkin podologlar yaptıkları açıklamasında tırnakların sağlığının, kişinin vücut sağlığı ile doğru oranda olduklarını ifade etti. Tırnak plakalarının sağlıklı bir şekilde görülmesi, vücudun sağlığı konusunda önemli bir gösterge!

TIRNAKTADAKİ SARARMALAR NEDEN OLUR?

Doktorlar tırnaklarda meydana gelen sararmaların neden olabileceğini belirtti. Uzmanların değerlendirmesine göre tırnaklardaki sararma başta hepatit olmak üzere pek çok soruna işaret ediyor olabilir.

Konuyla ilgili HalkTV.com’un aktardığı habere göre uzmanlar tırnaklardaki sararmaların en temel sebeplerini şu şekilde sıralıyor:

“Tırnakların sararması aynı zamanda mantar enfeksiyonunu veya hiperkeratozu da gösterebilir veya kronik karaciğer hastalıkları, hepatit veya dermatolojik hastalıkların arka planında ortaya çıkabilir. Diğer faktörler agresif deterjanlar ve temizlik ürünleriyle temas, düşük kaliteli vernikler ve sigara içmedir”

TIRNAK SARARMASI NASIL GEÇER?

Dış görünümün önemli yansımaları arasında olan tırnak sararmasını evde geçirmek isteyenler için tırnak sararmasını engelleme yöntemleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Bol bol su içmek
  • Tırnakları sürekli olarak temiz ve kuru tutmak
  • Gerekmediği sürece tırnaklara oje sürmemek (Bu tırnağın hava almasına yardımcı olur=
  • Tırnakları yememek
  • Sigara içmemek

Genel olarak tırnaklardaki sararmalar bu kriterlere dikkat edildiğinde geçtiği bilinmektedir.

TIRNAKTA GÖRÜLEBİLECEK DİĞER SORUNLAR

Tırnakta pek çok patolojik sorun görülebilir. İlk olarak herkesin şikayetçi olduğu tırnak kırılmasının en temel sebebi evde kimyasalların sık sık kullanılması, kalitesiz manikür ürünlerinin kullanılması olarak iade edilebilir. Tırnaklardaki ayrılmanın sebebi ise egzama olarak biliniyor. Egzama ve sedef hastalığının yanı sıra çinko, kalsiyum, demir ve vitaminlerin az olması da tırnaktaki ayrılmaların sebebi olabilir.