Timus Bezi Nedir? Ne İşe Yarar?

Timus bezi nedir? Timus bezinin ne işe yaradığı sorusunun yanıtı nedir? Bağışıklık sisteminde olan timüs bezi hakkında merak ettikleriniz yanıtlanıyor.
Timus Bezi Nedir? Ne İşe Yarar?
İlk olarak timüs bezi nedir sorusunun yanıtı veriliyor. Bağışıklık sistemlerinden olan timus vücudun tiroid bezinin altında yer alıyor. Soluk borusunun önünde yer alan bez, komuta eğitim merkezi olarak açıklanıyor. Tiroid bezi tarafından salgılanan T hücreleri yani lenfositlerin vücut hücreleri ile vücuda zararlı olabilecek yabancı hücreleri ayırt etme görevi ile çalışmaktadır.

 

Timus Bezi Ne İşe Yarar?
Merak edilen bir diğer soru ise bu bezin ne işe yaradığıdır. Timus bezinde oluşan titreşimlerin sıklığı kişinin genç ve sağlıklı yaşamasını etkiliyor. Aslında son derece önemli özellik olduğundan timus bezinin bağışıklık sistemi için son derece önemli olduğunu söyleyebiliriz. Timus bezi ne kadar çok titreşir ise kişinin o kadar genç kalması mümkün oluyor. Ayrıca kişinin o kadar sağlıklı yaşaması da mümkün oluyor.

 

Kişinin çok üzüntülü bir yaşam geçirmesi durumunda özellikle kadınlar için üzüldükleri anlarda göğüslerine vurduklarını görürsünüz Bu durum tamamen beyin tarafından gerçekleşir. Yani refleks olarak açıklanır. Timus bezinin titreşmesi, üzüntü kaynaklı olan bağışıklık sisteminin güçsüz düşmesine engel olmak adına yapılan bir harekettir. Timus bezi ne işe yarar sorusunun yanıtı aslında kişinin genç kalmasını sağlayacak o aktivitenin o bez üzerinden gerçekleşmesi şeklinde bir işlevi olduğunu söyleyebiliriz.

 

Timus Bezi Sağlığı
Sağlıklı şekilde çalışması için aslında kişinin kendi sağlığı önemlidir. Genç olan ve mutlu bir hayatı olan kişinin timus bezinin aktif olduğu, çok fazla titreşim yaşadığı sonucu çıkar. Bu durumda aynı zamanda yaşlanmanın da önüne geçilir. Timus bezi sayesinde kişinin genç kalması, kişinin direkt olarak sağlıklı bir yaşamı olması gibi durumlar meydana gelecektir. Sağlığının korunmasının genel vücut sağlığı ile de alakalı olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda hormonlar ve diğer tüm değerler de bu bezin işlevselliğini etkileyecektir. Timus bezi sağlığı için direkt olarak kişinin vücut sağlığı için önemli olduğunu bildirerek, hareket edebilirsiniz. Bilgi alabilirsiniz.