Tansiyon Hastası Olduğunuzun Kanıtları

Günümüzün en tehlikeli hastalıklarından biri de tansiyon! Pek çok kişi yüksek tansiyondan muzdarip durumda. Fakat yüksek tansiyonun ne kadar tehlikeli sonuçlara yol açabileceği konusunda çok da bilgili değiliz. Yüksek tansiyon kimi zaman ölümcül sonuçlara dahi yol açabiliyor. İşte bu sebeple boş vermemeli ve tansiyonumuzu sık sık kontrol etmeliyiz. Tansiyon rahatsızlığı kimi zaman genetik koşullar, kimi zaman stres, kimi zaman da fazla kilo nedeniyle ortaya çıkabiliyor. Peki tansiyon hastası olduğumuzu nası
Tansiyon Hastası Olduğunuzun Kanıtları

İşte tansiyon hastası olduğunuzun kanıtları!

Eğer sık sık burnunuz kanıyorsa, hemen bir uzmana başvurmanızda fayda var. Kesin bir belirti olmasa da, yüksek tansiyon hastalarının bazılarında kronik bir burun kanaması görülüyor. O yüzden burun kanamasıdır deyip geçmeyin!

Yüksek tansiyon hastalarının en sık şikayet ettiği belirtiler ise yorgunluk ve baş ağrısı! Eğer sürekli olarak yorgun hissediyorsanız ve bu yorgunluğa bir de baş ağrısı ekleniyorsa hemen doktora gitmekte fayda var. Bu belirtiler tansiyon hastalığının dışında başka hastalıklarında öncüsü olabilir.

Fazla kilonun yüksek tansiyonu doğrudan etkilediğini biliyor muydunuz? Fazla kiloların üstüne bir de sınırlı fiziksel aktivite içindeyseniz yüksek tansiyon hastası olmanız ya da olacak olmanız muhtemel! Fazla kilo ve hareketsizliğin tansiyon kadar tehlikeli olan diyabet rahatsızlığının da belirtisi olabileceğini unutmayın!

Yüksek tansiyon hastalarının şikayetlerinin arasında nefes darlığı da yer alıyor. Siz de nefes darlığı çekiyor ve en ufak bir fiziksel aktivitede bile rahat nefes alamadığınızı hissediyorsanız, hemen bir uzmandan yardım almanız gerekebilir.

Şiddetli horlama da yüksek tansiyonun belirtileri arasında yer alıyor! Hatta yüksek tansiyon hastalarının pek çoğunun uyku apnesine yakalandığı da bilinen gerçekler arasında! Bu sebeple horlamanızı ciddiye alın ve neden horladığınızın cevaplarını uzman yardımıyla bulun.

Sık aralıklarla gözlerinizde kanlanma oluyorsa, yüksek tansiyon hastası olma ihtimalini yüksek! Ne aralıklarla gözlerinizin kanlandığına dikkat edin ve şikayetinizi bir doktora iletin.

Eğer nedensiz yere başınızın döndüğünü düşünüyorsanız, sadece ayağa kalktığınızda bile gözleriniz kararıp başınız dönüyorsa hiç vakit kaybetmeden konunun uzmanı bir doktordan randevu alın.