Suyu bu şekilde içmenin öldürebileceği ortaya çıktı

Havaların ısınması ile birlikte kilo vermek isteyenlerin sayısı da hızla artıyor. Ancak aşırı ve gereksiz su içmek ölümcül sonuçlara ya da zehirlenmelere neden olabiliyor. İşte uzman ismin su ile ilgili uyarısı..
Suyu bu şekilde içmenin öldürebileceği ortaya çıktı

Su zehirlenmesi pek çok kişi için uzak bir konu olsa da herkesin kilosuna göre su içmesi gerektiği uzmanlar tarafından söylenmeye devam ediliyor.

Konuya ilişkin Denizli Özel Tekden Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Mehmet Acımış, yaptığı açıklamasında herkesin kilosuna göre su içmesi gerektiğini ifade ederek su zehirlenmesine ilişkin belirtileri de sıraladı.

SU ZEHİRLENMESİNİN BELİRTİLERİ

Su zehirlenmesi tanısının hasta kısa sürede ve en az 2 litre su içmiş, yapılan tahlillerde serum sodyum düzeyi 135 meq/litrenin altında, kas krampları, kaslarda ağrı güçsüzlük, bitkinlik, bulantı, kusma ve baş ağrısı belirtilerinin olmasıyla konulabileceğini belirten Dahiliye Uzmanı Dr. Mehmet Acımış, “Su ihtiyacınız yaşınıza, kilonuza, cinsiyetinize, fiziksel aktivitenize ve hava durumuna göre değişir. Ortalama olarak yetişkin bir insanın günde 2-3 litre su içmesi yeterlidir. Tüketilen su miktarı kadar, tüketildiği zaman aralığı da önemlidir. Böbrekler saatte yaklaşık olarak 0.8 ile 1 litre arasında suyu işlemden geçirmektedir. Dolayısıyla bu miktarın üstüne çıkmak rahatsızlık verebilir. Kandaki sodyum seviyesi düşmeye başladıkça, vücut sıvıları hücrenin dışından içeri doğru hareket eder. Bunun sonucunda ise hücrelerde şişme meydana gelir. Beynimiz dışında birçok organ bu şişmeyi tolere edebilir. Hücrelerin şişmesi ile birlikte kişinin sağlığı riske girer. Aşırı miktarda su, çok kısa bir süre zamanda içildiğinde, beyin şişerek kafatasına baskı uygulamaya başlar. Baş ağrısı, sersemlik, solunum sıkıntısı, bilinç bulanıklığı, huzursuzluk ve sinirlilik ilerleyen dönemde nöbetlerle, komayla veya nihayetinde ölümle sonuçlanır” diye konuştu.

soguk-su-icmek-faydali-mi-zararli-mi.jpg

Aşırı su tüketiminin zehirlenmeye neden olabileceğini ifade eden uzman isim, özellikle zayıflamak uğuruna fazla su içmenin hayatı tehdit ettiğinin altını çizdi. Bol su içmenin herkes için uygun olmadığını ifade eden Acımış, ihtiyaç duyulduğu kadar su içilmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı