Süt sevmeyenler buraya! İşte uzmanların önerisi ile süte alternatif besinler

Uzmanlar tarafından süt tüketemeyen kişiler için süt yerine tutabilecek besinler açıklandı.
Süt sevmeyenler buraya! İşte uzmanların önerisi ile süte alternatif besinler

Süt içemeyenler ya da sevmeyenler bu haber sizin için. Uzmanlar tarafından süte alternatif olan besinler ve içecekler açıklandı. Süt içerisinde yüksek miktarda kalsiyum barındırmaktadır. Süt tüketilmesi ile kemikler güçlenir ve yaşlandıkça oluşan kemik ve omurga ile ilgili sorunların yaşanmasını önler. Fakat süt içemeyen kişiler için de bu gibi rahatsızlıkların önüne geçebilecek ve kalsiyum içeren besinler de bulunmaktadır.

Bu besinler vegan beslenenler tarafından bilinmektedir. Fakat süt içmeyi sevmeyen çocuklar ya da yetişkinler için önerilen bu besinler ise mutlaka bilinmesi gerekmektedir. Kalsiyum ihtiyacını karşılayacak olan besinler uzmanlar tarafından açıklandı. Buan göre süt yerine geçebilecek kalsiyum kaynakları haberimizde yer alıyor.

SÜT YERİNE TÜKETİLEBİLECEK BESİNLER

Chia Tohumu

Chia tohumu vücudun kalsiyum, fosfor ve magnezyum gibi kaynaklarını sağlamaktadır. Kas ve kemik sağlığı için oldukça önemildir. Ayrıca 2 yemek kaşığı chia tohumunda 176 mg kalsiyum bulunmaktadır. 

Soya Sütü

Soya sütü yine kalsiyum açısından zengindir. Bir fincan soya sütünden inek sütüne eş değer kalsiyum bulunmaktadır. Ayrıca soya sütü D vitamini açısından da zengindir. Sütten daha az doymuş yağ içerdiği için daha sağlıklıdır.

Badem

1 avuç badem önerilen günlük miktarın üçte birinden fazla olan 385 mg kalsiyum içermektedir. Bu sebeple yine sütün yerini tutabilecek bir başka üründür.

Daha fazla sağlık ve sağlıklı beslenme öneri ve ipuçlarından anıda haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için bu tarz haberleri yakından takip ediyor ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz. 

İlgili Haberler