Sülük Tedavisi Nasıl Yapılır? Sülük Tedavisinin Faydaları Nelerdir?

Asırlardır tedavi edici olarak kullanılan sülükler, birçok hastalığın iyileşmesine yardımcı oluyor.
Sülük Tedavisi Nasıl Yapılır? Sülük Tedavisinin Faydaları Nelerdir?
Mide bulandırıcı gibi görünse de cildin üst katmanına yapışarak vücudun iltihabını söken sülükler, sülük tedavisi için baş kahramandır. Asırlardır kirli kanın vücuttan atılmasını sağladığı için kullanılan sülüklerle tedavi, kesinlikle bilinçli olarak yapılmalıdır. Özellikle kişinin konu hakkında bilgi sahibi olması büyük önem taşır.

Çeşitli hastalıklar özellikle de varis gibi dolaşım hastalıkları için tedavi edici olarak kullanılan sülükler, cildin kirli kanını emer. 3-4 saatlik bir açlığın yeterli olduğu tedavi için kişiden kişiye değişen etkiler görülmesi de normaldir.

 


Sülük Tedavisinin Yararları
Kan dolaşımını hızlandırır
 Vücudun iltihabını atar
 Kireçlenme probleminin çözülmesini sağlar
 Ağrıları giderir
 Kandaki toksinlerin atılmasını sağlar
 Vücudun dokularının yenilenmesini sağlar
 Kalp krizini engeller
 Kan akışını hızlandırdığı için beyin fonksiyonların desteklenmesini sağlar.
 Hücreleri yeniler
 Varise iyi gelir
 Cildin daha parlak olmasını sağlar
 Antioksidan özellikleri sağlar ve cildin gençleşmesine yardımcı olur
 Yüzdeki lekeleri giderir

Tedavinin çok çeşitli şikayetlerle tercih edildiği bilinmektedir. Süt, protein ve et grubu besinlerin 1-2 günlük süreçte tüketilmemesi gerekir. Aç karnına uygulanması gereken bu tedavi için, hastanın sakin kalması önemlidir. Vücudun belirli bir kısmına koyulan sülükler, kan emmeye başlar. Kan emen sülüklerle yapılan sülük tedavileri ile vücuttaki kirli kan dışarı atılmış olur.

 

Bilinçli Kişiler Tarafından Yapılır

Sülük tedavisi yapan yerler bilinçli eğitimli olan kişilerin bulunduğu yerlerdir. Bu kişilerin uygulama yapma konusunda bilgi ve birikimleri vardır. Ancak bilinçsiz yapılan yerler de vardır. Buralara çok dikkat edilmelidir. Kan akımı olacağı için hastalık kapma riskinin olduğu yerlerden kesinlikle uzak durulmalıdır. Zaten tedavi sonrası kanama olur ve bölgeye pansuman yapılarak kanın akması önlenir.

Her bulunan sülük tedavi için uygun olmayabilir. Bu yüzden doğru kişiyle çalışmak önem kazanmaktadır. Sülükler yapıştıkları yerden çatlayana kadar kan emerler. Mini vampirler de diyebileceğimiz bu canlılar, tekrar kullanıldıklarında hastalık bulaştırma riski söz konusu olabilir. Bu yüzden hijyeninden emin olunan yerlerin tercih edilmesi gerekir.