Spermi Olmayan Erkekte Kök Hücre Umut

Günümüzde özellikle devam etmekte olan kök sperm hücresi çalışmaları erkeklerde yaşanacak olan problemin çözülmesi konusunda etkili olabilir.
Spermi Olmayan Erkekte Kök Hücre Umut

Baba olmak isteyen erkeklerde özellikle yaşanabilecek sorunların çözülmesi adına yapılan çalışmalar ile spermi olmayan erkekte kök hücre umut vaat etmektedir. Kısırlık tedavisi için özellikle yapılan araştırmaların yeni bir dönem başlamasına yardımcı olabileceği söylenmektedir. Azoospermi problemi yaşayan erkekler özellikle yapılan tahliller doğrultusunda canlı ya da ölü herhangi bir sperme rastlanmaması durumu oluşması nedeniyle baba olma şansını kaybetmektedir. Bu nedenle özellikle baba olmak isteyen erkeklere yapılan yeni çalışmalar doğrultusunda yeni bir umut doğuyor.

Kök Hücreler Sperme Dönüşüyor

Yapılan araştırmalara göre özellikle baba olma şansı olmayan kişiler için kök hücreler sperme dönüştürülerek uygulama yapılması mümkün olabilir. Yeni yapılan araştırmalara göre özellikle tesis içerisindeki kök hücrelerin hormon tedavisi ile olduğunu sperme dönüşmesi sağlanmaktadır. Bu durum özellikle baba olmak isteyenler için yeni bir yöntem uygulanmasını sağlıyor.

Uzmanlar tarafından yapılan çalışmalar doğrultusunda özellikle spermi olmayan erkeklerde uygulanacak olan yöntem ile yeni bir umut doğuyor. Baba olma hayali kurmak da olanlar için yapılacak olan uygulama sonrasında olgun spermin oluşturulması sağlanarak babalık şansının artmasına yardımcı olmaktadır. Daha önce denilen yöntemle kesin sonuç alınamadığı belirtilmektedir. Bu yöntemin özellikle erkeklerde uygulanması sonucunda olumlu sonuç alınamadığı belirtilmektedir.

Daha önce yapılan uygulamalarda özellikle bu yöntem ile sperm hücresi oluşturulduğu ancak kesin bir sonuç alamadığı açıklanmıştır. Geliştirilen çalışmalar doğrultusunda henüz doğruluğu kesinleşmese de özellikle baba olmak isteyenler için erkekte kök hücre ile sperm oluşumu umut vaat ediyor. Uygulamanın henüz bir sonuç vermemesi nedeni ile özellik yapılan araştırmalar doğrultusunda geliştirilmesi sağlanıyor.