Spermi Olmayan Erkeğe Baba Olma Umudu

Son dönemlerde kullanılan ROSI uygulaması sperm bulunmaması durumunda baba olamayan erkeklere yeni bir şans tanımaktadır.
Spermi Olmayan Erkeğe Baba Olma Umudu

Kısırlık problemi yaşayan erkeklerin baba olmaları konusunda mikro-TESE uygulamasında, olgun spermler bulunuyor ve yumurtalar döllenmektedir. Fakat hiç olgun spermi yer almayan erkekler çocuk sahibi olamamaktadır. Azospermi, yani meni örneklerinde hiç sperm olmaması konusunda, önemli kısırlık sorunları arasında bulunmaktadır. Yeni yöntem spermi olmayan erkeğe baba olma umudu olarak yer alıyor. ROSI tekniği aslında yeni bir uygulama değildir. Bununla beraber tekniğin yeni uygulanış şekli ile hem döllenme konusunda gebelik oranlarında artış gözlenmiştir.

Son dönemlerde tüp bebek tedavisi konusunda en önemli yenilikler arasında azospermisi olan çiftlerde ROSI uygulaması ile gebelikler elde edilebiliyor. Uzmanlar kongrede bu konuda yer alan çalışmasını sunacağını açıkladı. Bu yöntemle beraber yüzde 60'lık bir döllenme oranı elde edilebildiğini açıkladı.

Sperm Sayısına Bakılmadan Baba Olma

Dr. Tanaka’nın yayınını yapmış olduğu çalışmanın son verileri ve gelişmeleri açıklıyor. Bu çalışmanın sonuçlarına göre toplam olarak 86 kadından elde edilecek olan 734 yumurtada round spermler kullanıldıktan sonra yaklaşık olarak % 60’lık bir döllenme oranı elde ediliyor. Geliştirilen embriyoların transfer edilmesi ile beraber yaklaşık olarak % 20 gebelik oranı ortaya çıkmıştır. Bu gebeliklerin sonucunda ise yaklaşık olarak 12 canlı, sağlıklı ve herhangi bir genetik rahatsızlığı olmayan bebek dünyaya getirmeyi başarmıştır.

Dr. Tanaka, bu çalışmaların başarılı olarak yer almasını, mikroskop altında tanınması son derece zor durumdadır. ROSI uygulaması spermlerin, embriyologlar aracılığı ile tanınabilmesine olanak sağlamıştır. Tanaka grubu ile ilk çalışmalar başlamış ülkemizde de ROSİ uygulaması ile genetik yapısı ile ilk döllenme sağlanmıştır. Bu uygulama bebekte hastalık yapabilecek kötü spermler ayıklanıyor, en sağlıklı spermler döllenmeye tabi tutulmaktadır.