Soğuk Su ve Asitli İçeceklerin Dişe Etkisi

Soğuk su ve asitli içeceklerin tüketilmesi diş üzerinde, ani bir sızlamaya neden olması durumunda bu durum diş hassasiyetini göstermektedir
Soğuk Su ve Asitli İçeceklerin Dişe Etkisi

Diş hassasiyeti, hatalı şekilde diş fırçalama, çürük durumları ve diş eti problemleri gibi pek çok nedenden kaynaklanabilmektedir. Ağız bakım ürünleri ile beraber geçici tedavi yöntemleri aramak yerine ve daha önemli sorunlara neden olmadan hekim kontrolünde tedavi uygulanması gerekmektedir. Diş hassasiyeti genel olarak bir ağrı ile başlamaktadır. Bu ağrı keskin, ani ve derin ağrıların nedenidir. Bu ağrılar insanların iş, sosyal yaşam kalitesini düşürecek durumdadır. Diş etinin çekilmesi de diş hassasiyetine sebep olabilmektedir.

Çürüyen Dişlere Dikkat

Zaman ilerledikçe dişi sarmaya devam eden mikroorganizmalar ile dişler çürümektedir. En yüksek derecede hassasiyet algıları diş minesini tamamen harap etmektedir. Çürüyen dişte, dentin açığa çıkması ile beraber soğuk sıcak hassasiyeti yükseltir.

Asitli İçecekler

Asitli içeceklerin tüketilmesi dişler üzerinde aşınmaya ve sonrasında hassasiyetlere sebep olabilmektedir. Dişlerin ağız içerisinde görünecek kısmı, yani koruyucu bir diş tabakasıyla çevrili olmaktadır. Asitli içecekler bu tabakaların aşınmasını hızlandırmış bir özelliği bulundurmaktadır. Bunun için ilk olarak asitli içeceklerden uzak durulması gerekmektedir. Tüketilmeye devam edilmesi durumunda asitli içeceklerden sonra dişleri fırçalamak gerekir.

Diş Hekimine Uğrayın

Diş üzerinde hassasiyet gözlendiği zaman vakit kaybetmeden diş hekimine başvurulmalı ve hızlı ve etkili bir tedavi sağlanması konusunda son derece önemli olmaktadır. Hassasiyetin sıklık durumu ve şekli, tedavi seçeneklerini tam olarak belirlemektedir. Bununla beraber kişinin de diş sağlığı için ağız ve diş bakımına her durumda özen göstermesi gerekmektedir. Diş tabakasına zarar vermemesi adına yumuşak kıllı fırça kullanımları, hassasiyet giderici ürünler ve florlu diş bakım ürünlerinin düzenli şekilde kullanılması ile hassasiyet problemleri engellenmektedir.