Soğuk havalarda romatizmadan koruyan öneriler

Romatizma kısaca, kas ve iskelet sistemini tümüyle ilgilendiren bir hastalık olarak geçmektedir. Romatizma rahatsızlığı, hastanın yaşam kalitesini düşürdüğü gibi, hastanın ekonomik durumunu ve sosyal hayatını da oldukça olumsuz bir şekilde engelliyor.
Soğuk havalarda romatizmadan koruyan öneriler

Romatizma rahatsızlığı özellikle soğuk kış aylarında daha da belirginleşmelidir. Fakat bilinçli bir hasta olarak romatizma rahatsızlığının az da olsa önüne geçmek ve yaşam kalitesini arttırmak mümkündür. Bu noktada soğuk havalarda romatizmadan korunmanın yollarını hata çok iyi bilmelidir. Bu önlemler ile hasta yaşan kalitesini arttıracak ve rahatsızlığının etkilerini azaltacaktır.

Romatizma hastalığı, ağrı ve hareket kısıtlılığı, şişlik ve kalıcı şekilde bozukluğu ile kendini göstermektedir. Romatizma hastalığından, solunum sistemi, böbrekler, sindirim sistem ive mide-bağırsak sistemi büyük oranda etkilenmektedir. Ayrıca, Romatizmal hastalıkların çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar başlıca: Osteoatrit, Romatoid atrit, ankilozan, spondilit ve sistemik lupus eritematozusdur.

Romatizma hastalığının tedavisi hastalığın türüne ve boyutuna göre değişiklik göstermektedir. Ağır romatizma hastalığında öncelikli olarak ilaç tedavisine başlanır.

Soğuk havalarda romatizmadan korunmanın yolları nelerdir?

Soğuk havalarda romatizmadan korunmanın yolları bir romatizma hastası için oldukça büyük bir önem arz etmektedir. Bir romatizma hastası bu önlemleri çok iyi bilmeli ve düzenli bir şekilde uygulamalıdır. Aksi taktirde hastanın yaşam kalitesi büyük oranlarda düşmektedir. Romatizması olan kişi soğuk günlerde dışarıda çok fazla kalmaması gerekmektedir. Bu yüzden içeride daha fazla vakit geçirmeli ve bulunduğu ortamın ısısı en düşük oda sıcaklığında olmalıdır. Eğer romatizma hastasının dışarı çıkması gerekiyorsa ellerini ve boynunu soğuktan koruması için kesinlikle atkı ve eldiven kullanmalıdır. Eğer bir romatizma hastasında aşırı kilo problemi varsa, hastanın en kısa sürede bir diyete başlaması ve kilosunu en ideale kadar düşürmelidir. Ayrıca hasta sigara kullanmamalı ve sigara içilen ortamdan uzak durmalıdır. Yani sigara içmediği gibi pasif içici konumunda da olmamalıdır. Ayrıca düzenli olarak doğal yollar ile D vitamini almalı ve uyku düzenine çok dikkat etmelidir. Tüm bunların yanında bir romatizma hastası günde ortalama iki buçuk litre su tüketmelidir. Son olarak romatizma hastası stresten uzak durmalı ve dingin bir yaşam tarzına sahip olmalıdır.