Soğan sarımsak kürünün mucizevi etkisi

Sağlığımız ile ilgili her ne kadar çoğu zaman kimya sektörünün bizlere sunduğu ilaçlara başvursak da aslında doğanın bize sunduğu alternatif tedavi yöntemleri de mevcuttur.
Soğan sarımsak kürünün mucizevi etkisi

Son zamanlarda ise televizyon kanallarında da bu konuyla ilgili birçok program yapılmaktadır. Bu yöntemlerden en yaygın ve etkili olanlardan biri ise soğan sarımsak kürüdür.

Soğan sarımsak kürü 21 gün uygulandığında vücudu toksinlerden arındırarak hastalıklara karşı direnci yükseltmektedir. Kanser, bağışıklık sistemi hastalıkları, eklem ağrıları ve diyabet gibi birçok hastalıkla savaşmaktadır. Kalori olarak da düşük bir kaloriye sahip olduğundan dolayı bu besinleri her gün yemeklerde kullanmanızda hiçbir sakınca yoktur.

Soğan ve sarımsağın en önemli özelliklerinden biri vücuttaki zehirli toksik maddeleri atmaya yardımcı olmasıdır. İçeriğinde bulunan yüksek miktardaki C vitamini ise bağışıklığı düzenleyerek demir emilimini sağlar.

Soğanda 25 çeşit flavonoid bulunur. Flavonoidler ve C vitamini hücre hasarına neden olan zararlı molekülleri tutarak kalp hastalıklarının önüne geçer.

Yapılan araştırmalara göre çiğ ya da pişirilmiş sarımsak ve soğan tüketimi mide, bağırsak, prostat ve meme kanseri gibi hastalıkları yüzde 22 oranında azaltmıştır.

Müshil etkisi olan soğan ve sarımsak sindirimi kolaylaştırarak bağırsak sağlığına destek verir. Ayrıca,soğan kanın pıhtılaşmasını önleyici ve kolesterolü düşürücü etkisiyle damar tıkanıklığını korur. Soğanda bulunan antioksidan organlarda ve kan damarlarında hasar oluşturan inflamasyon oluşumunu önler.

Soğan ve sarımsak kadınlarda menopoz sonrası ortaya çıkan kemik erimesine karşı tedavi uygulayarak kemikleri güçlendirir. Günlük 2 gramlık sarımsak tüketimi östrojen düzeyindeki azalmanın önüne geçmektedir. Ayrıca, düzenli soğan tüketen kadınlarda ise kemik yoğunluğunun daha yüksek olduğu görülmüştür. Sarımsağı ezerek veya parçalayarak tükettiğinizde antioksidanı daha yüksek miktarda açığa çıkarmış olursunuz.

Soğan ve sarımsak kürü nasıl yapılır?

Çok kolay uygulayabileceğiniz bu kür 21 gün boyunca yoğurt ile beraber yiyerek uygulayabileceğiniz bir kürdür. Bu kürün amacı karaciğeri tazelemek, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve kanser yapan yabancı zararlı bileşiklerin detoksunu sağlamak.

1 kase ev yapımı yoğurda 1 diş sarımsağı ezip, 1/4 kuru soğanı rendeleyip içine az dereotu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve az çekilmiş tane karabiber koyup çırparak hazırlayın.