Sivilce nasıl geçer?

Hepimizin hayali pürüzsüz bir cilde sahip olmaktır. Ergenlik döneminde başlayan sivilcelerle mücadele çoğumuzda ileri yaşlarda da devam etmektedir. Birçok sebebi olan bu durumdan kurtulup sivilcesiz cilde sahip olmak aslında o kadar da zor değil.
Sivilce nasıl geçer?

Öncelikle sivilce nedir ve nasıl oluşur buna bakalım. Genellikle buluğ çağında görülmeye başlayan bir çeşit deri hastalığıdır. Ciddi bir hastalık olmamakla beraber ilgilenilmediği ve önlem alınmadığı takdirde kalıcı yara izleri bırakarak psikolojik sorunlara neden olabilir.

Sivilce neden oluşur?
Sivilceler genellikle ergenlik dönemine girmemizle baş göstermeye başlar. Bu dönemde vücut erkeklik hormonu üretir bu nedenle de vücuttaki yağ bezli salgılarda sebum denilen artış görülür. Fakat; ekstra salgılanan sebum yalnızca ergenlik çağındaki kişilerde görülmez. Özellikle erkeklerde, 20-29 yaş aralığındaki kadınların %50’sinde ekstra sebum salgılanması sivilce ve akne oluşumuna yol açabiliyor.
Yine sivilce oluşmasına sebep olan nedenlerden bir diğeri de Propionibacterium Acnes denilen ciltte iltihaba neden olan bakterilerdir.
Tabii her ne kadar dış etkenler sebebiyet verse de genetik yapımız da cildimizde istenmeyen problemlere, sivilce yahut akne oluşumuna neden olabiliyor.

Sivilce ve akne nasıl geçer?
Cildi temiz tutmak
Problemli bir cildiniz olsa da olmasa da muhakkak cildinizi temiz tutmalısınız. Yüzünüzü günde 2 kere yıkayarak ciltteki ölü deriden ve aşırı yağlanmadan arındırarak sivilce oluşumunu engelleyebilirsiniz. Buraya ufak bir not eklemeliyiz ki; cildinizi günde 2 kereden fazla yıkamamalısınız çünkü aşırı yıkamanın da zararları vardır.

Cildi nemlendirmek
En bilindik yanlışlardan biri olan yağlı cildi nemlendirmeye gerek yoktur düşüncesini tamamen unutun. Cildinizin yağlı olması, onu nemlendirmekten kaçınmanız gerektiği anlamına gelmiyor. Cildinizi her daim nemli tutmalısınız.

Elleri yüze sürmemek
Gün içerisinde ister istemez ellerimizle birçok yere dokunuyoruz. Böylece bakteri bulunduran birçok yüzeye dokunan ellerimizi sürekli yıkasak bile yüzümüze sürdüğümüzde cilt problemlerine ve sivilce oluşumuna yol açabilir.

Cilt tipine uygun ürün kullanımı
Piyasada yer alan birçok makyaj malzemesinin içeriğini bilmiyoruz. Bu yüzden de aslında bakım yaptığımızı sandığımız zamanlarda cildimize zarar veriyoruz. Ürün tercihlerinde ciltteki yağı dengelemeyi sağlayan ürünleri kullanmalıyız. Bu ürünlere ise eczanelerde cilt testi yaptırarak ulaşabiliriz.