Sinsi hastalık Türkiye'de yeniden baş gösterdi 2 ilde sessizce KAPATMA kararı alındı

Türkiye salgın hastalıklarla mücadele etmeye devam ederken yeniden baş gösteren hastalık nedeniyle 2 ilde kapatma kararı alındı.
Sinsi hastalık Türkiye'de yeniden baş gösterdi 2 ilde sessizce KAPATMA kararı alındı

Sinsi hastalık Türkiye'de yeniden baş gösterdi 2 ilde sessizce KAPATMA kararı alındı - Dünyayı etkisi altına alan salgın hastalıklar kabus gibi insanlığın başına çökmeye devam ederken Türkiye'de yeni salgınlardan olumsuz etkilenmeye devam ediyor.

Son dönemde koronavirüs salgını sonrasında ilk kez bu kadar ağır geçirilen yeni salgınlar nedeniyle hastanelerin yoğun bakım ünitelerinin doluluk oranları rekor seviyeye ulaştı. Hastanelerde aynı anda 3'lü grip salgınına yakalanan çok sayıda kişi olduğu belirtilirken kapalı alanlarda ve toplu taşımada yeniden zorunlu maske yasağı tartışmaları gündeme gelmişti.

TÜRKİYE'DE ŞAP HASTALIĞI YENİDEN HORTLADI, KAPATMA KARARI ALINDI!

Türkiye bir yandan üçlü grip salgını ile mücadele ederken bir yandan da yeniden baş gösteren şap hastalığı salgını ile ikinci bir şok yaşadı.

sap-hasatligi.jpg

Tokat İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin yaptığı açıklamada, “İlimize komşu Sivas, Yozgat, Ordu illerinde görülen şap hastalığı mihrakları nedeniyle hayvan satış yerleri kapatılmıştı. Son günlerde ilimizde de hastalığın birkaç hayvancılık işletmesinde görülmesi yapılan filyasyon çalışmasında kaynağın hayvan pazar yerleri olması nedeniyle 2023/03 sayılı İl Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu kararı ile il genelindeki tüm hayvan pazaryerlerimiz 17.01.2024 tarihinden itibaren tedbir amacıyla 2’nci bir emre kadar kapalı kalacaktır” ifadelerine yer verdi.

Hatırlanacağı üzere benzer bir açıklama Çorum içinde yapılmış ve Çorum il merkezi ile ilçelerinde yer alan hayvan pazarlarının bölgede baş gösteren şap hastalığı nedeniyle ikinci bir emre kadar kapatılacağı ilan edilmişti. Kapatma kararının amacı hastalığın bulaşma ve yayılmasını önlemek olarak açıklanırken kapatılan hayvan pazarlarının şap hastalığı riskinin sona ermesinin ardından yeniden açılacağı ifade edildi.