Sıcak Havalarda Varislere İyi Gelecek Yöntemler

Varis oluşumu genellikle damar genişlemesi olarak bilinmektedir. Varis çoğunlukla kadınlarda az oranla erkeklerde görülmektedir.
Sıcak Havalarda Varislere İyi Gelecek Yöntemler

Varislerin kalp kapakçıkları ve kalp hastalığı ile bir ilgili yoktur. Varis oluşmaya başladığında teşhis edilirse tedavisi bir o kadar kolay oluyor. Eğer varisler ilerlemiş ise tedavisi biraz daha zorlaşmaktadır. Varis toplardamarların ve kılcaldamarların genişlemesi ile ortaya çıkmaktadır. Bacaklarında inceden kalına varisleri olan her bireyin yazın şikayetleri çoğalmaktadır. Yeni gelişen teknoloji ile anestezi olmadan ve bacakta bir hasara yol açmadan varislerinizden kurtulmanız mümkündür.

Sıcak Havalarda Varislere İyi Gelecek Yöntemler

  • Serin bir yerde kalın: Yaz aylarında aşırı sıcağa marus kalan bacaklarınızda ki toplardamarları genişletmektedir. Bol ve serin tutacak kumaşlardan yapılmış kıyafetleri giymeniz sizi biraz daha rahatlatacaktır.
  • Su tüketin: Gün içerisinde vücudunuzun ihtiyacı olan suyu tükettiğinizde hem kan dolaşımınız rahat olacaktır hemde kendinizi serin tutacaksınız. Gün içerisinde yetersiz sıvı tüketimi kanınızın koyulaşmasını ve bacaklarınızda bulunan pıhtı oluşuma tehlikesini arttıracaktır.
  • Hareket etmeye özen gösterin: Sizi aşırı zorlayacak egzersizlerden kaçınarak hareket etmeye özen göstermeniz gerekmektedir. Çalışıyorsanız veya evde oturmak zorundaysınız gün içerisinde yarım saatte bir ayağa kalkın biraz yürüyün.
  • Topuklu ayakkabılardan uzak durun: Baldırda bulunan kasların çalışması bacaklarınızda bulunan kirli kanı temizlemeye yardımcı olur. Topuklu ayakkabı giydiğinizde baldırınızda bulunan kaslar hareketsiz kalmaktadır. Topuklu ayakkabıyı işiniz gereğince giymek zorundaysanız tatil günlerinizde olabildiğince düz ve ortopedik ayakkabılar giymeye özen gösterin.
  • Basınçlı çoraplar giymeye özen gösterin: Basınçlı çoraplar varis çoraplarından çok farklıdır. Basınçlı çorapları farklı renk ve desenlerde bulmak kolaydır. Giydiğiniz kıyafete göre basınçlı çorap bulmanız mümkündür.
  • Güneşte yanmak yerine suni bronzlaştırıcı kullanın: Güneşe maruz kalmak varis şikayetlerinizi arttırıcağından dolayı suni bronzlaştırıcı kullanarak bronzlaşmanız yararınıza olacaktır.
  • Bacaklarınızı yüksekte tutun: Yerçekiminin varisler üzerinde olumsuz etkisi olduğundan dolayı bacaklarınızı yüksekte tutmak varislerinize iyi gelecektir.
  • Gıdaya dikkat edin: Fazla kilolarınızdan kurtulmak ve tuzu azaltmak bacaklarınıza yapacak baskıdan kurtulmanızı sağlayacaktır. Böylelikle varis ağrılarınız hafifleyecektir.