Şeker Tüketimi Vücudu Nasıl Etkiler

Sağlıklı yaşam sürebilmek için tüketilen besinlere dikkat edilmesi önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle çok fazla şeker ve tuz tüketiminden kaçınmanız gerekmektedir.
Şeker Tüketimi Vücudu Nasıl Etkiler

Çok fazla şeker tüketimi kilo artışına neden olacağı gibi bazı sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına da neden olabilmektedir.

Şeker kalp-damar hastalıkları ve diyabet riskini artırmaktadır. Bunun yanı sıra karaciğer yağlanması da uzun dönemde sindirim bozukluğuna yol açmaktadır. Şeker tüketimine dikkat edilmesi olumsuz sağlık sorunlarının meydana gelmesini önlemek açısından oldukça önemlidir.

Şeker Tüketimini Azaltmak İçin 5 Neden

  • Fazla tüketimden kaynaklı olarak vücutta önemli derecede kilo artışına neden olmaktadır.
  • Kalp ve damar hastalıklarının yanı sıra diyabet oluşumunu da tetiklemektedir.
  • Şekerin gereğinden fazla kullanılması durumunda şeker direkt kana karışır ve yağa çevrilir. İlerleyen aşamalarından ise karaciğer yağlanmasına neden olmaktadır.
  • Yüksek şeker seviyesi dikkat eksikliği, konsantrasyon bozukluğu, hafıza kapasitesi düşüklüğü ve öğrenme güçlüğüne neden olmaktadır.
  • metabolik hastalıkları da tetikleyerek böbrek, kalp, göz gibi her organı olumsuz etkilemektedir.

Şekerin Vücuda Etkileri

Gereğinden fazla şeker tüketimi bazı organların yağlanmasına neden olarak önemli sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bunun yanı sıra Diyabet hastalığına yatkınlığı arttırır. Aşırı şeker yüklemesinin, karaciğerin kötü kolesterol üretimini arttırmasına neden olmaktadır. Bu nedenle şeker tüketimine dikkat edilmesi sağlık açısından oldukça önemlidir.

Şeker Depresyona Yol Açar Mı?

Yapılan araştırmalara ve testlere göre bisküvi, çikolata, şekerleme gibi birçok hazır gıda ürününde kullanılan, meyve ve sebzelerde doğal halde bulunan früktozun fazla alımının özellikle strese verilen tepkinin geliştiği ergenlik döneminde depresyonun ortaya çıkmasından etkili olduğu ortaya koyulmuştur. Şeker tüketiminin zararları oldukça fazla olmasından dolayı günlük alınan şeker miktarına dikkat edilmesi sağlık açısından önemli bir yere sahiptir.