Sarı değil yeşil muz tüketin! Sebebi sizi çok şaşırtacak

Sağlık açısından son derece yararlı olan ve kalsiyum açısından zengin olan muz sarı ve yeşil olarak tezgahlardaki yerini alıyor. Çoğumuz muz alırken hemen olgunlaşmış sarı muzlara yöneliyoruz. Ancak uzmanlara göre yeşil muz tüketmemiz gerekiyor.
Sarı değil yeşil muz tüketin! Sebebi sizi çok şaşırtacak

Büyük küçük hemen hemen herkesin çok sevdiği lezzetler arasında olan muz sağlık açısından son derece yararlı. Pek çoğumuz yeşil ve sarı muz arasındaki farkları bilmediği için muz alırken ya da tüketirken sarı olanlara yöneliyoruz. Peki, yeşil muzun faydaları ne?

YEŞİL MUZ VE SARI MUZ ARASINDAKİ FARKLAR

Yeşil muz genel olarak bakıldığında sarı muzlara göre daha az tatlıdır. Aynı zamanda çok da yumuşak değildir. Ancak yeşil muzlar, kan şekerinin dengelenmesi ve sağlığa olan yararlarının yanı sıra içerisinde dirençli nişastalar bulundurmaktadır.

Pek çok yerde muzlar yeşil olduklarında hemen hasat edilir. Bu şekilde tezgaha gelene kadar çok fazla olgunlaşmasının ve bozulmasının önüne geçilmiş olunur.

YEŞİL MUZUN YARARLARI

Yeşil muzlar, sarı muzlara göre daha az tatlıdır. Şeker oranı daha düşüktür. Hatta bazı yeşil muzlar sarılara göre çok daha sert ve acı olabilir.

Nişasta açısından daha yoğundur. Muzlar olgunlaşmaya başladıkça, sarı renge döndükçe, içindeki nişasta şekere dönüşür.

Yeşil muzların soyulması sarı muzlara göre çok daha zordur.

Bu ürün, genel olarak zayıflamak isteyenlerin tercihleri arasında bulunmaktadır. Çünkü olgunlaşmamış yeşil muzun içerisinde dirençli nişasta bulunmaktadır. Bu nişasta bağırsakta sindirilmez, dolayısıyla tokluk hissi verir. Diyet lifi olarak da tanımlanan yeşil muzlar bu sebeple zayıflamak isteyenler tarafından tercih edilebilir.

Yeşil renkteki muzlar kan şekerinin kontrol altında tutulmasını sağlar. Çünkü içerisindeki şeker oranı çok düşüktür.