Saraçoğlu sırrı açıkladı! O bitkiyi yiyen hasta olmuyor! HEM DE BEDAVA

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, yaptığı açıklamalarıyla herkes tarafından yakından takip edilmeye devam ediliyor. Aktarılan son habere göre o bitkinin portakaldan bile 7 kat daha fazla vitaminli olduğu ve hastalıklardan koruduğu ortaya çıktı.
Saraçoğlu sırrı açıkladı! O bitkiyi yiyen hasta olmuyor! HEM DE BEDAVA

Saraçoğlu, c vitamini ve protein açısından son derece zengin olan ısırgan otunun faydalarını tek tek açıkladı. Uzman isim, yaptığı açıklamasında "5 besin seçme hakkım olsa ilk tercihim olurdu" diyerek ısırgan otunun karaciğeri yormadığını, aksine saman nezlesi semptomlarını, iltihabı ve kan basıncını azaltabileceğinin de altını çizdi.

DİKKATLİ OLUNMASI GEREKİYOR

Isırgan otu görünümü itibarıyla diğer yeşil yapraklı bitkilere kıyasla biraz daha farklı görünür. Sadece acı ya da kaşıntıya neden olmaz. Aynı zamanda kızarıklık ve şişkinlik durumlarına da neden olan bu bitki pek çok şekilde tüketilebilir.

screenshot-9.png

ISIRGAN OTUNUN FAYDALARI

Kendi kendine yol kenarlarında ya da ağaçlı alanlarda yetişen ısırgan otu A ve C vitamini açısından çok zengindir. Kanser üzerinde de araştırmaların yapıldığı ısırgan otunun faydaları şu şekilde:

İdrar sökücüdür

Böbrek taşının oluşmasını engeller

Anemiye (kansızlığa) iyi gelir. Aynı zamanda alyuvar üretimini sağlar

Tansiyonu düzenler

Kalbin sağlığını korur

Öksürüğü keser

Alerjiye iyi geldiği belirtilmektedir

Solunuma iyi gelir

Romatizma ağrılarının tedavisi için tercih edilir

Kemik sağlığını güçlendirir

Cilt sağlığına iyi gelir

Özellikle emzirenlerin sütünü artırdığı gibi kalitesini de yükseltmektedir. Ancak bu dönem içerisinde kullanılacaksa mutlaka bir doktor tavsiyesi ile kullanılması önerilmektedir.

Saç sağlığına iyi gelir. Son durulama suyunu, ısırgan otu ile hazırlanan kaynatılmış su ile yapabilirsiniz.