Sağlıklı Zayıflamanın Yolları

Ülkemizde fazla kilolarından şikayetçi birçok insan ile karşı karşıya kalabiliriz. Yaz aylarının gelmesiyle birkilte fazla kiloların daha çok göz önünde durması birçoğumuzu rahatsız etmektedir. Bununla ilgili internette gördüğümüz bir ayda 12 kilo diyerek satılan asılsız ilaçlar sağlığımızı ciddi bir şekilde tehdit etmektedir.
Sağlıklı Zayıflamanın Yolları
Bununla birlikte mide kelepçesi taktırıp kilo vermeye çalışan birçok insanın ölüm haberlerini internetten duyuyoruz. Bu tür durumlara girmeden evde kolay bir şekilde kilo vermek mümkün. Her gün yapacağımız bir kaç egzersiz ve dengeli beslenme bile kalori açıklığı ile kilo vermemize yardımcı olacaktır. Peki evde sağlıklı bir şekilde zayıflamanın en önemli yolları nelerdir?

 

Kahvaltı Yapmadan Güne Başlamayın
Uzmanlarımız kahvaltının günün en önemli öğünlerinden biri olduğunu söylüyorlar. Pek de haksız sayılmazlar. Çünkü kahvaltıyı atladığımız takdirde öğle yemeğine kadar çok daha fazla açlık hissedecek ve öğünümüzü de aynı ölçüde arttıracağız. Bu yüzde uyandıktan ilk 1 saat içinde mutlaka kahvaltı yapın!

 

Öğünlerinizi Dengeli Hazırlayın
Her öğünde dengeli bir şekilde beslenmeniz çok önemli. Öğün atlayarak beslenmeniz açlık hissini daha da arttırıcağından öğün atalamadan, her öğünde biraz biraz atıştırarak beslenin. Ara öğünlerde lifle besinler yemeyi ihmal etmeyin.

 

Hızlı Yemek Yemeyin
Amerika’da yapılan bir araştırmada hızlı yemek yiyen insanların yavaş yiyen insanlara göre çok daha fazla kilo alma eğiliminde olduğunu gözlendi. Bunun sebebi ise yediklerimizi yavaş yavaş sindirerek doyduğunuzu erken hissetmenizmiş.

 

Su Tüketimini Asla İhmal Etmeyin
Kilo vermenin bir diğer altın başlığı ise bol su içmektir. Yemek öncesi su içmek sizi daha doygun hissettirecek ve metabolizmanızı da hızlandırıcaktır.

 

Lifli Besinleri Tüketin
Lifli besinler bizi daha geç acıktırarak doygunluk hissi veriyor. Sabah kahvaltıda kepekli ya da çavdar ekmeği yiyerek lifli besinlerle kolay kilo verebilirsiniz.

 

Egzersiz Olmadan Olmaz
Dengeli beslendik, öğünlerimize dikkat ettik, bol su içtik... Tüm bunları yaptıktan sonra vücudumuzda kalori açığı oluşturabilmek için her gün egzersiz yapmalıyız .

 

Sabırlı Olmalısınız
Kilo vermek sabır işidir. Hemen bir anda kilo vermeyi kimse beklemez ya da hiçbir yiyecek size bunu vaad edemez. Sadece pes etmeden diyetinize ve egzersizlerinize devam etmeniz gerekmektedir.