Sağlıklı Yaşlanmak İçin 10 Anahtar Kelime

Günümüzde yaşam sürelerinin uzaması ile beraber sağlıklı yaşlanmak, ileri yaş aralığında kimseye bağımlı olmamak, fiziksel ya da ruhsal konuda zinde hissetmek daha fazla önem taşımaktadır.
Sağlıklı Yaşlanmak İçin 10 Anahtar Kelime

Sağlıklı yaşlanabilmenin, insanların genetik yapısıyla ilgili olarak yaşam tarzı ve beslenmesi konusunda da çok yakından ilgili yer aldığını, sağlıklı yaş almak adına püf noktalara dikkat etmek gerektiğini vurgulayan uzmanlar sağlıklı yaşlanmak için 10 anahtar kelimeyi açıkladı.

Hareket Edin

Yaşınıza uygun şekilde fiziksel aktiviteyi her yaş aralığında yapmanız oldukça önemlidir. Bu da bedeniniz konusunda egzersiz yapacağınız anlamına gelmektedir.

Beslenmeye Dikkat

Beslenmemize önem vermeniz gerekmektedir. Sağlığınızı ilaç kullanarak değil de ilk olarak besinlerden sağlamanız gerekmektedir. Gerekli konularda doktor önerisiyle ilaçlarınızı kullanabilirsiniz. Fakat ilaca muhtaç olmamanın bir yolunun doğru ve yeterli beslenme olarak görülmektedir.

Su Tüketin

Günlük olarak su ve sıvı tüketimi hem sindirim sisteminin düzenli olarak yer alması hem de fizyolojik hatta ruhsal sağlığımız açısından son derece önemlidir.

İletişiminizi Arttırın

Özellikle yaşlanma döneminde sosyal iletişim imkanının canlı olarak yer alması insanların en çok zorlandığı konulardan bir tanesidir. Bununla beraber yalnızlık yaşlılık zamanında en büyük tehlikelerin başında gelmektedir.

Aşı

Bebeklerimizi korkmadan aşı programına koyuyorsak, ilerleyen yaşlarımızda hastalıklara yakalanma riskini en düşük riske indirmek için gerekli aşılardan korkmamanız gerekmektedir.

Hobi Edinin

Hobinin ve üretkenliğin gücünü küçümsememiz gerekir. Her zaman yeni bir hobi edinerek zinde kalmanız gerekmektedir.

Uyku Düzeni

Uyku düzeni ve kalitesi sanıldığından çok daha önemlidir.

Ritüel

Geceleri salgılanacak olan melatonin hormonu uykuyu sağlamaktadır.

Sağlık Kontrolleri

Sağlık kontrollerinizi düzenli yaptırmanız gerekmektedir. Bunun için sağlığınızı ihmal etmemeniz gerekmektedir.

Zararlı Ürünlerden Kaçının

Yaşlanmanın önüne geçebilmek, sağlıklı yaşlanmak için sigara ve alkol gibi zehirli maddelerden uzak kalmanız gerekmektedir.