Sağlıklı Yaşlanmak İçin 10 Anahtar Kelime

Sağlıklı bir şekilde yaşlanmak için 10 anahtar kelime bulunmaktadır. Bu anahtar kelimeleri hayatımız boyunca dikkate alarak sağlığımızı koruyabiliriz.
Sağlıklı Yaşlanmak İçin 10 Anahtar Kelime

1- Su

Su demek kısacası hayat demektir. Kendinize bir su içme alışkanlığı edinerek (günde 8 bardak) sindirim sisteminizin düzenli olmasını sağlayarak sağlığınızı koruyabilirsiniz.

2- Beslenme

Sağlığınız için dengeli ve düzenli beslenmeniz gereklidir. Buna ek olarak da sigara ve alkol gibi zararların alışkanlıkları da bırakmalısınız.

3- Spor

Spor vücuda ve kalbe en iyi gelen şeylerden biridir. Eğer spor yapmaya vaktim yok diyorsanız günlük yapacağınız kısa yürüyüşler de spordan sayılmaktadır. Günde yapacağınız en az 30 dakikalık yürüyüşler kalp sağlınızı korumada etkisi büyüktür.

4- İletişim

Yalnızlık, yaşlılık dönemindeki en büyük tehlikelerden biri sayılmaktadır. Yalnızlık; uzun süreli olduğunda beraberinde depresyonu da getirmektedir. Dostlarınızla, arkadaşlarınızla ve akrabalarınızla iletişim halinde olmak yalnızlıktan korunmanızda sizlere büyük fayda sağlayacaktır.

5- Uyku

Vücudun dinlenmesi ve enerji toplaması için düzenli bir uyku gereklidir. Günlük en az 6-7 saat uyuyarak vücut direncinizi koruyabilirsiniz.

6- Hobi

Zinde kalmak ve üretkenlik içerisinde olmak için hobi oldukça gereklidir. Hobi edinmek hem boş vakitlerinizi doldurmak için hem de sosyal ortamlara girerek arkadaşlık ilişkilerinizi geliştirmek için bir fırsattır. Hobi edinerek hem psikolojik hem de fiziksel sağlığınızın korunması yardımcı olabilirsiniz.

7- Sağlık Kontrolleri

Sağlık kontrolleri her yaş grubundaki kişilerin düzenli olarak yaptırması gereken bir durumdur. Eğer bir sağlık durumunuz varsa; düzenli olarak yaptıracağınız sağlık kontrollerinde bu ortaya çıkar ve erken tanı imkânı bulabilirsiniz.

8- Zararlı Alışkanlıklardan Kaçınma

Sağlıklı bir şekilde yaşlanmak için kötü alışkanlıkları hayatınızdan çıkarmalısınız. Alkol, sigara ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklar doğrudan kalbinizi etkilemektedir. Bu kötü alışkanlıkları hayatınızdan çıkararak sağlıklı bir kalbe ve sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz.

9- Aşı

Doktor kontrolünde yapılacak aşılar sizleri hastalıklara karşı koruyacaktır.

10- Ritüel

Yatma saatinde ılık bir duş almak, hafif bir müzik dinlemek gibi kendinize edineceğiniz ritüeller sağlıklı bir şekilde yaşlanmak için oldukça önemlidir.