Sağlıklı Olmanın Şifresi Bu Rakamlarda Gizli

Avrupa’ya göre ülkemizde kalp krizinin erkeklerde ve kadınlarda 10 yıl daha erken görüldüğünü açıklayan sağlıklı olmanın şifresini rakamlarla açıkladı.
Sağlıklı Olmanın Şifresi Bu Rakamlarda Gizli

Sağlıklı ve uzun bir hayat herkesin en büyük dileği olarak yer almaktadır. Günlük hayatımızda yapılabilecek küçük değişimler ile hastalıklardan korunarak sağlıklı, mutlu ve uzun bir hayat ömür yaşamak kolay hale geldi. Uzmanlar kalp damar hastalıklarının dünya üzerindeki son durumu ile ilgili önemli bilgiler açıkladı.

Uzmanlar kolesterol, diyabet, , hipertansiyon, stres, beslenme ve hareketsizlik kalp krizi için riskin % 90’ından fazlasından sorumlu problemlerdir. Avrupa ülkelerine göre ülkemizde kalp krizinin 10 yıl erken ortaya çıktığını açıklayan uzmanlar Avrupa’da erkeklerde 55, kadınlarda 65 yaşında yoğun duruma gelen kalp krizi problemi ülkemizde erkeklerde 45, kadınlarda ise 55 yaşında zirve yapmaktadır. Bu nedenle her insanın kalp damar problemlerine yakalanmadan en az 65 yaşına gelmesi gerekmektedir.

Rakamlara Dikkat

0: Sıfır sigara, kilo ve diyabet hedefine ulaşmak gerekir.

5: Gün içerisinde yaklaşık olarak 5 porsiyon sebze ve meyve tüketilmesi gerekir.

30: Gün içerisinde 30 dakika orta şiddette egzersiz mutlaka yapılmalıdır.

140: Kan basıncı yaklaşık olarak 140 mmHg’nın altında tutulması gerekmektedir.

5: Toplam ortaya çıkarılacak kolesterol 5 mmol/dL’nin altında olması gerekmektedir.

3: LDL kolesterol miktarının yaklaşık olarak 3 mmol/dL’nin altında olması önemlidir.

Sağlıklı hayat her insanın en büyük dilekleri arasındadır. Günlük hayatımız içerisinde yapılabilecek küçük değişiklikler sayesinde hastalıklardan çok daha iyi bir şekilde korunarak sağlıklı, mutlu ve uzun bir hayat ömür yaşayabilir ve sevdiklerinizle daha sağlıklı ve mutlu bir ömür yaşayabilirsiniz. Sağlıklı yaşamak için mutlaka çaba gösterilmesi gerektiğini belirten uzmanlar yapılacak önlemler sayesinde sağlığının uzun süre korunacağını ve kalp problemlerini önüne geçilebileceğini aktardı.