Sağlıklı Kalbin Sırrı Bu 6 Adımda

Uzmanlara göre, 50 yaşından önce ortaya çıkacak olan kalp hastalıkları, ömrü 20 yıl kısaltmaktadır. Sağlıklı beslenme ya da spor içeren bir yaşam tarzı ile beraber kalp hastalıklarını önleyebilirsiniz.
Sağlıklı Kalbin Sırrı Bu 6 Adımda

Sağlıklı kalbin sırrı bu 6 adımda yer alıyor. 60 yaşına kadar kalp konusunda sıkıntı yaşamayan birinin, 80’li yaşlara kadar bu problemi yaşamasının mümkün olduğunu açıklayan uzmanlar 50 yaşından önce kalp hastası olunması durumunda ömrünüzün en az 20 yıl kaybedeceğinizi açıklamıştır.

Adım Sayısı

Sağlıklı ve en ucuz spor tempolu yürüyüş olarak bilinmektedir. Haftanın en az 5 ya da 7 günü 35 dakikadan daha fazla gün içerisinde ortalama olarak 10 bin adım içeren tempolu yürüyüş yapmak gerekmektedir.

Merdiven Çıkın

Bütün gün işyerinde bulunuyorsanız ne zaman spor yapabilirim diyorsanız merdivenleri kullanabilirsiniz. Asansör kullanmadan, merdivenleri tercih edebilirsiniz.

Daha Fazla Yürüyün

Otomobilinizi eviniz ya da iş yeriniz üzerinde iki durak uzakta bırakarak yürümeye başlayabilirsiniz

Kendinize Dikkat Edin

Hareketli olmak ömür uzatmaktadır. Bu hareketler hem sizleri enerji harcatarak zayıf tutmakta, hem kalbinizin performansınızı arttırmaktadır. Bununla beraber efor yaptığınız zaman oluşabilecek göğüs ağrısı erken uyarı sistemi olarak gözükmektedir.

Farklı Sporları Deneyin

Futbol belli bir yaş aralığından sonra başlamak için uygun bir spor olarak yer almamaktadır. Kalp sağlığınız için rekabetçi sporlardan kaçınmanızı sizlere öneriyoruz. Onun yüzme gibi tüm kaslarınızı çalıştıracak sporları yapabilirsiniz.

Besin Tercihinizi Doğru Yapın

Akdeniz Mutfağı içerisinde sebze, meyve, baklagiller ile beraber bir mucize olan zeytinyağını bulundurmaktadır. Burada unutulmaması gereken nasıl beslendiğiniz, ne yediğiniz, ne içtiğiniz ve ne şekilde bir hayat süreceğinizi belirlemektedir. Salık kalbe sahip olmak için altın önerileri dikkate alabilirsiniz.