Sağlıklı Kalbin Sırrı Bu 6 Adımda

Sağlık bir kalbe sahip olmak kendinize iyi bakmakla alakalıdır. İşte sağlıklı bir kalbe sahip olmanın 6 adımı;
Sağlıklı Kalbin Sırrı Bu 6 Adımda

1- Beslenmenize Dikkat Edin

Kalp sağlığınız için yapacağınız en önemli şeylerden biri de dengeli ve düzenli beslenmedir. Dengeli ve düzenli beslenerek ve sağlıksız yiyeceklerden kaçınarak sağlıklı bir kalbe sahip olabilirsiniz. Hazır gıdalar, meşrubatlar, yağlı yiyecekler, alkollü içkiler, sakatatlar, kabuklu deniz hayvanları, fast food gibi yiyecekler kalbe zarar veren yiyecekler arasındadır. Bu yiyeceklerden uzak durarak kalp sağlığınızı korumaya özen gösterebilirsiniz.

2- Sigarayı Bırakın

Sigara kullanımı kalp krizinin başlıca nedenleri arasında sayılmaktadır. Sigara kullanımı dışında sigara dumanına maruz kalmak da kalp krizi riskini artırmaktadır. Sağlıklı bir kalp için sigaradan ve sigara dumanından uzak durmalısınız.

3- Sporu Hayatınızdan Eksik Etmeyin

Hareketsiz yaşam, kalp damar hastalıklarının oluşmasındaki en büyük nedenler arasındadır. Yürümek, merdiven çıkmak, evde egzersiz hareketleri yapmak, yüzmek gibi aktivitelerin hepsi bir nevi spor sayılmaktadır. Kalp sağlığınız için düzenli olarak hareket etmeye özen göstermeli ve en az haftada 3 gün 30 dakikalık sürelerle yürümelisiniz.

4- İdeal Kilonuza Ulaşın

Obezite; tansiyon, şeker ve kalp damar hastalıkları gibi hastalıklara neden olmaktadır. Sağlığınızı ve kalbinizi korumanız için ideal kilonuza ulaşmanız gereklidir. İdeal kilonuza ulaşmak için de sağlıksız yiyeceklerden kaçınarak dengeli ve düzenli beslenmeniz gereklidir. Dengeli ve düzenli beslenmeye ek olarak da sporu hayatınızdan çıkarmamalısınız.

5- Stresi Hayatınızdan Uzaklaştırın

Stres ve depresyon gibi psikolojik rahatsızlıklar doğrudan kalbe etki etmektedir. Kalbinizi korumak için yaşadığınız stresin nedenlerini ortaya çıkararak bunlardan uzaklaşmaya çalışmalısınız. Eğer bunu tek başına başaramıyorsanız bir uzmana danışarak ondan yardım alabilirsiniz. Huzur ve mutluluk kalp sağlığınızın korunmasında önemli bir yer taşımaktadır.

6- Kan Şekeri ve Tansiyonunuza Dikkat Edin

Kan şekeri ve tansiyon doğrudan kalbinize etki etmektedir. Kan şekeri ve tansiyonunuzu korumanız kalbinizi korumanız demektir. Bunun için dengeli ve düzenli beslenerek sağlıksız yiyecekleri hayatınızdan çıkarabilirsiniz. Alkol ve sigarayı hayatınızdan çıkarmalı bol bol spor yapmanız gerekmektedir.