Sağlık çalışanlarına kaliteli ambulans ve yangın eğitimi

Uşak 112 İl Ambulans Servisi çalışanlarına 23-24 Ocak tarihlerinde “Sağlıkta Kalite Standartları Hizmet İçi Eğitimi” verildi.
Sağlık çalışanlarına kaliteli ambulans ve yangın eğitimi

İl Ambulans Servisi Başhekimliği Kalite Birimi tarafından düzenlenen eğitim, İl Sağlık Müdürlüğü konferans salonunda yapıldı.

Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Gör. Abdurrahman Yılmaz’ın ve İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Elif Gül Kayış’ın açılış konuşmalarıyla başlayan, Acil Sağlık Hizmetlerinin daha etkin ve verimli sunulabilmesi için hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve mevcut bilgilerin güncellenerek personel yetkinliklerinin artırılması amacıyla gerçekleştirilen eğitim oldukça verimli geçti. “Beyaz kod eğitimi” için İl Sağlık Müdürlüğü Hukuk Biriminden Avukat Özlem Yokuş’un, “İletişim becerileri ve Öfke kontrolü eğitimi” için Halk Sağlığı Başkanlığından Psikolog Dilek Demir’in, ve “Defibrilatör kullanımı eğitimi” için EMS firmasının katılımıyla gerçekleşen eğitimde 112 Acil Sağlık çalışanları, “Telsiz haberleşme, Bilgi güvenliği, Triyaj, KBRN ve YOTA (Yapısal Olmayan Tehlikelerin Azaltılması)” gibi birçok konu hakkında bilgilerini tazelediler. 10 eğitimcinin ve 161 Acil Sağlık çalışanının katıldığı eğitim, İl Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Ramazan Doğan’ın yönetimindeki “Yangın Söndürme Uygulamalı Eğitimi” ile son buldu.