Sağlık Bakanlığı'ndan Önemli Bir Genelge Geldi

Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz günlerde önemli bir genelge yayınladı. Milyonları ilgilendiren bu genelgenin bazı kesimlerin konuya eleştirel yaklaşmasına neden olduğu görüldü.
Sağlık Bakanlığı'ndan Önemli Bir Genelge Geldi

Sağlık Çalışanları Dikkat!

Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz gün sağlık çalışanlarını ilgilendiren önemli bir bildiri yayınladı. Yayınlanan bu bildiriye göre pandemi döneminde istifa etmek için dilekçe yazmış olan sağlık çalışanlarını istifası kabul edilmeyecek. Yayınlanan genelgenin detayları bununla sınırlı değil.

Geçtiğimiz günlerde önemli bir genelge yayınlandı. Pandeminin Mart ayı itibari ile esnetilmesi, sağlık çalışanlarının da kendi sürecinin nasıl devam edeceğini sormasına vesile oldu. Bilindiği üzere geçtiğimiz mart ayından beridir küresle ölçekte pandemi ilan edilmiş durumda ve bu nedenle tüm gruplar maddi ve manevi anlamda etkilendir.

Bu süreçte bazı meslek gruplarının daha çok maddi anlamda etkilendiği görülürken bazı gruplar daha çok manevi anlamda etkilendi. Bu bağlamda daha çok manevi anlamda sorunlar yaşayan gruplar ise sağlık çalışanları oldu. Sağlık çalışanları bu süreçte fazla mesai yapmak durumunda kaldı. Ayrıca çalışanların fazla mesai nedeni ile bazı dönemlerde eve dahi gidemediği ve ailesi ile vakit geçirmekte zorlandığı gözlemdi.

Öte yandan bazı sağlık çalışanları psikolojik olarak süreçten etkilendi ve göreve devam etmek istemedi. En kötüsü ise sağlık çalışanları 1 yıldır Covid-19 virüsü ile karşı karşıya. Bilfiil virüs ile mücadele etmekte olan sağlık çalışanlarının bazılarının ise virüs kaptığı ve rahatsızlanarak yaşama veda ettiği görüldü. Tüm bunların neticesinde ise istifalar başladı.

İstifalar Kabul Edilmiyor

Pandeminin en yoğun olduğu dönemde Sağlık Bakanlığı bir açıklama yapmış ve bu süreçte istifa etmek isteyen sağlık çalışanlarının istifalarının kabul edilmeyeceği belirtilmişti. Son olarak 2020 yılının aralık ayından beridir devam eden kısıtlamaların esnetilmesi üzerine sağlık çalışanları kendileri için kalkan yasakları merak etmeye başladı.

Sağlık Bakanlığı konuya dair yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarının pandemi süresince verdikleri istifaların kabul edilmediği ve bir süre daha kabul edilmeyeceği bilgisini verdi. Bakanlığın yayınladığı ilana göre sağlıkçıların bilmesi gereken bilgilerden biri de çalışma saatleri. Bilindiği gibi sağlıkçıların çalışma saatlarınde pandemi nedeni ile esnetilme söz konusuydu. Ancak yayınlanan ilana göre sağlık çalışanları çalışma saatleri normale döndü.