Sadece 3 malzemeli bu karışımla karaciğerinizi 24 saat içerisinde tertemiz yapın

Vücudumuzu temizleyen en önemli organlarımızın başında karaciğer geliyor. Karaciğerin temiz olması vücudumuz için çok önemli! Başta stres olmak üzere sigara içmek ya da sağlıksız beslenme şekli karaciğeri yorar. Ancak 24 saat içinde ciğerinizi temizleyin!
Sadece 3 malzemeli bu karışımla karaciğerinizi 24 saat içerisinde tertemiz yapın

Vücudun en hayati organları arasında olan karaciğerin önemini kısaca belirtirsek aslında bir fabrika olduğunu söylememiz yanlış olmaz. Çünkü günlük hayatın getirdiği sağlık beslenme, sindirim sorunu ve stres vücudun genelini yorar. Bu noktada size sağlıklı bir karaciğer vücudun dengesini bulmasına yardımcı oluyor.

KARACİĞERİ TEMİZLEYEN TARİF

İşte sadece bu 3 malzemeli kür ile karaciğerinizi 24 saat içerisinde temizleyin! Kendinizi daha iyi hissetmek için uygulayabileceğini o tarif şu şekilde:

4-5 dal taze nane

1 fındık büyüklüğü kadar taze zencefil

Yarım limon

Belirtilen bu malzemelerin hepsini blender içerisinde karışana kara ezin. Kolay olması açısından 300 ml kadar su kullanabilirsiniz. 10 gün boyunca yatmadan bir saat önce tüketmeniz yeterli olacaktır.

zence.png

YARARI NE?

Bu karışımın yararı da merak konusu olmaktadır. Nane yaprakları her alanda kullanıldığında vücutta detoks görevi görmektedir. Sindirim sistemini desteklemesi ile de bilinmektedir. Bunun yanında kullanılan limon ve zencefil, karaciğeri uyararak daha aktif çalışmasını sağlar. Vücuttaki asitlerin ve kötü bakterilerin çözülmesini sağlar.

KARACİĞERİ EN HIZLI NE TEMİZLER?

Hayati derece önemli olan karaciğerin temizlenmesi için mutlaka günlük içilmesi gereken su miktarının tüketilmesi gerekiyor. Bunun için de günlük ortalama 6-8 bardak arası su tüketilmelidir. Böbrek sağlığına da yararlı olan su içmek, karaciğerin temizlenmesini sağlar.

Aslında karaciğer genel olarak kendini 6 ayda bir yenileyebilen bir organdır. Ancak bu süreci hızlandırmak adına dışarıdan alacağınız yararlı besin takviyeleri ile birlikte karaciğerinizin çalışırken yorulmasını engelleyebilir, işini daha da kolaylaştırabilirsiniz.

Dışarıdan alacağınız Omega-3, C vitamini ve E vitamini içeren antioksidan içerikli yiyeceklere karaciğere büyük yarar sağlamaktadır. Sofranızda bu vitaminlere düzenli olarak yer vermeniz önerilmektedir.

Yukarıdaki tarif içerisinde alerjiniz olan bir besin varsa kullanmadan önce mutlaka doktora danışın. Tarif ilaç niyeti için değil, destek amaçlı hazırlanmıştır.